#InfoMaidan

Президентські ручні журнашашлики

Вся стрічка була в фотках журналістів на шашликах з Президентом Зеленським. Як завжди дехто казав на підтримку — Президент просто поруч з журналістами, а інші хейтили — ручні провладні пропагандисти на прикормці у ОПУ.

Звісно, що метою було показати, що Зеленський проста людина, яка в неформальній обстановці може смажити шашлики з працівниками медіа в день журналіста. Але є декілька але, які перетворюють це дійство на дещо зі зворотнім ефектом.

На цьому пікніку були тільки певні журналісти. Це не було свято та захід для всіх працівників медіа. Тим самим ОПУ поділив працівників медіа на своїх та чужих, на титульних та позапарканних. Це є дуже погано, бо вийшло як в СРСР — обрані, титульні партійні з вождем на відпочинку та всі інші, які почули привітання по радіо. Це антидемократично, як мінімум.

Відпочинок тільки з певним колом точно вказує на лояльність цих працівників медіа до ОПУ та Президента Зеленського. І наскільки б не була потужна пропаганда в тоталітарній Росії, навіть диктатор Путін не дозволяв собі так відверто збирати поруч з собою своїх ручних кремлівських пропагандистів. Уявіть собі Путіна на шашликах з Солов'йовим, Скабєєвою, Кисельовим, Толстим, Сімон'ян. Навіть в Росії такого нахабства не дозволяли собі робити попри те, що там є відкритий вождізм. В цьому моменті у нас навіть гірше.

60be15f78e79f.jpg

Дехто як паралель приводить Порошенка і його зустріч з блогерами. Але він відкрито збирав тільки лояльних до себе блогерів. І блогери — люди, які не зобов'язані стандартами журналістики, а пишуть на свою думку. Журналісти мають стандарти. Але це вже в минулому, вже нема жодних стандартів журналістики в нашій країні — є пропагандистські медіа-структури, які ведуть мовлення на користь свого власника. Хто платить — той і замовляє що буде вилітали з відкритого рота того, чи іншого робітника з ксівою журналіста.

Повернення СРСР все ближче. Вождь у нас вже є. Комуністів заборонили — розквітли зеленісти. А кому не подобається — для тих є СБУ, МВС, ГПУ, НАБУ та ще багато чого. Вмикайте телевізор — там друзі Президента з шашликів покажуть вам квітучу, успішну, заможну Україну, з грандіозними проєктами, з щасливими та забезпеченими громадянами, а те, що ви бачите за вікном — то неправда. Вмикайте телевізор та будьте щасливі!