#InfoMaidan

Просто взяв і скасував наказ про призначення голови Конституційного Суду України. Чи є таке в повноваженнях? Звісно, що ні. Порушив Конституцію? Звісно, що так. Тупицький приймає антиукраїнські рішення і є особою, що діє проти держави? Дивлячись на його діяльність, можна сказати, що так. Для цього є Служба Безпеки України і за відкритим провадженням повноваження цього судді Конституційного Суду України можуть бути припинені.

Стаття 149 Конституції України. Повноваження судді Конституційного Суду України припиняються у разі:

1) закінчення строку його повноважень;

2) досягнення ним сімдесяти років;

3) припинення громадянства України або набуття ним громадянства іншої держави;

4) набрання законної сили рішенням суду про визнання його безвісно відсутнім або оголошення померлим, визнання недієздатним або обмежено дієздатним;

5) набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього за вчинення ним злочину;

6) смерті судді Конституційного Суду України.

605f1ab3c1d3e.jpg

Підставами для звільнення судді Конституційного Суду України з посади є:

1) неспроможність виконувати свої повноваження за станом здоров'я;

2) порушення ним вимог щодо несумісності;

3) вчинення ним істотного дисциплінарного проступку, грубе чи систематичне нехтування своїми обов'язками, що є несумісним зі статусом судді Суду або виявило його невідповідність займаній посаді;

4) подання ним заяви про відставку або про звільнення з посади за власним бажанням.

Рішення про звільнення з посади судді Конституційного Суду України Суд ухвалює щонайменше двома третинами від його конституційного складу.

Але у нас росте свій український Лукашенко, Путін, Кім Чен Ин в кращих традиціях сталінізму. Тоді було «Как закалялась сталь», а у нас зараз «Як зеленіла зелень». Чи має виконуватись дія, яка є незаконною? Звісно, що ні. Закони, і тим більше, Конституція України — це основа держави. Не буде закону — не буде держави. Дехто своїми діями навмисно руйнує основи держави. І це антидержавна диверсія на найвищому рівні, яку має розслідувати Служба Безпеки України.

#ДумайтеСамостійно