#InfoMaidan

Це був День Святого Миколая. Всіх зі святом, яке вже минуло і найкращі побажання! І вирішив я поїхати за святковим настроєм на одну з різдвяно-новорічних локацій столиці — до Офісу Президента. Напередодні Президент України Володимир Зеленський особисто відкрив ялинку, ковзанку, карусель та будинок Святого Миколая у дворі Офісу Президента. Тож все це було особливо цікаво подивитись в перший день після відкриття.

5fdf95eb432d0.jpg

Приїхавши на метро та вийшовши на Хрещатику досить зручно піднятися трохи вище і зайти до двору Офісу Президента біля театру. Там невеличкий підйом та зручні сходи. Для людей похилого віку це найкращий та найлегший шлях. Але не так сталося як гадалося. Цим шляхом дістатись до Офісу Президента неможливо, бо перед відкриттям цієї святкової локації Президентом, той вхід зачинили і так і не відкривали і там стоїть автівка Нац Гвардії і нацгвардієць каже всім, хто туди йде, що входу тут немає і треба обходити.

Є відео того, як це відбувається.

Було чимало людей, яким зіпсували настрій в тому місці і мені в тому числі. Це відео розповсюджуйте максимально, будь ласка, щоб люди туди не йшли і не стикались з незручностями.

Вимушений був обходити крутим під'йомом та заходити через Банкову. Вхід в двір Офісу Президента чимось схожий на вхід до цирку шапіто, дуже схожий.

5fdf962faaec0.jpg

Вхід організовано так, що потоки людей не перетинаються. Так само як на стадіонах — вхід з одних воріт, вихід з інших. На вході стоїть Нац поліція і перевіряє сумки, запитуючи про заборонені речі. Звісно, що ніхто про заборонені речі не розповідає. Ця перевірка скоріш схожа на удавання забезпечення безпеки, аніж на справжні заходи щодо запобігання чогось поганого. Металошукачів немає, поверхневий догляд не здійснюється. Тож сенсу від перевірки сумок точно небагато, бо якщо хтось захоче пронести щось заборонене, то зробить це дуже просто. Після Нац поліції людина в уніформі святкового містечка перевіряє температуру та просить вдягти маски.

5fdf9657df48e.jpg

Якщо у когось немає маски, то пропонують безкоштовно взяти, щоб вдягти. Також на вході є антисептик.

5fdf967560c97.jpg

Заходимо всередину. Одразу зустрічаємось з великою чергою. Це черга на ковзанку. В черзі дорослі й діти самого різного віку. Скільки треба часу відстояти в черзі, щоб покататись на ковзанці, сказати важко. Ковзанка безкоштовна. Ковзани видають і це теж безкоштовно. Є певний час перебування на ковзанці — тобто зайти вранці і кататись весь день не можна.

5fdf969723fa8.jpg

На ковзанці є діти та дорослі. Кількість людей на ковзанці одночасно регулюється. Як видно по банерам, то спонсором ковзанки є букмекерська контора PariMatch — ставки на спорт, онлайн казино і навіть ставки на політику. Зовсім не дитяча контора, так би мовити.

5fdf96b3c42ba.jpg5fdf96c371fb2.jpg

Навпроти ковзанки є ялинковий базарчик. Тут можна придбати ялинку різного розміру. Ялинки натуральні, не штучні. Є складені з гілочок маленькі ялинки вже на підставці. Цін на продукцію не розміщено, потрібно запитувати у продавця, який чомусь працює без захисної маски. Як це захисники довкілля ще не прийшли до цього ялинкового базарчику з акцією протесту проти вирубки лісів ..))

5fdf96e927bc1.jpg

Є ряд ярмарочних будинків, в яких продаються гарячі та холодні напої, глінтвейн, бургери, шаурма, солодощі та сувеніри. ціни на всю продукцію виші ніж навіть на Хрещатику. кава та глінтвейн по цінах кав'ярень. Бургери та шаурма дорожча ніж на Хрещатику. Можете подивитись ціни самі, нафоткав для вас.

5fdf971aac34b.jpg

5fdf9727ebb28.jpg

5fdf97337d8df.jpg

5fdf973d594df.jpg

5fdf974bc9e21.jpg

5fdf975765790.jpg

Навіть попри те, що ціни чималі, але біля всіх будиночків є відвідувачі і навіть черги. А кажуть, що люди у нас погано живуть і бідкаються. А подивишся на таке, то зовсім і не скажеш.

5fdf979784333.jpg

Будиночок святого Миколая в ажіотажі. Черга людей з дітьми досить велика. Як там відбувається вітання не дивився, але, судячи з усього, все виглядає пристойно і діти виходять задоволені.

5fdf97b8db4c0.jpg

Сама ялинка виглядає гарно. Європейсько-американський стиль, не совок. З зіркою на верхівці все в порядку. Капелюхів не помічено. З такою красунею дійсно можна фотографуватись. справді гарна. І це вдень. Вночі не бачив. Мабуть підсвітка робить її ще гарнішою.

5fdf97e2a7732.jpg

Трохи подалі стоїть якась стрьомна МАФ на колесах. В ній розливають каву, чай. Зовнішній вигляд цієї конструкції аж ніяк не вписується в те, що є навкруги. Яким чином це там опинилось незрозуміло, але таке стоїть і працює. Можливо задум був таким, щоб це якось нагадувало людям про те, що в країні йде війна. Але це таке собі припущення, дуже й дуже сильно притягнуте за вуха.

5fdf98086c021.jpg

А от ми й дісталися каруселі. До неї також велика черга. Переважно діти йдуть разом з дорослими. Карусель досить велика і гарна. Відвідування каруселі безкоштовне і є певний час для катання.

5fdf9828ec799.jpg5fdf98388086d.jpg

Як видно з реклами на каруселі, спонсором її є будівельна компанія ІнтергалБуд. Є багато скандалів з цією компанією стосовно незаконних забудов. В даному випадку вона має певне відношення до каруселі у дворі Офісу Президента України.

5fdf98634190e.jpg

Мої враження після відвідування цієї святкової локації у дворі Офісу Президента України різні. Добре, що для дітей є певна частка свята. Для людей, які не можуть собі дозволити повести своїх діточок на карусель чи ковзанку, є можливість це зробити безкоштовно. Сумно від того, що є багато людей, які не можуть собі цього дозволити для своїх дітей за гроші. Влаштувати ярмарок, ковзанку та карусель у дворі адмін будівлі — це щось незрозуміле і зовсім недоречне, якщо враховувати те, що в країні окуповано частину територій та йде війна. Можливо для когось це вже стало неважливим, але від такого ставлення війна не припиниться і окуповані території не повернуться.

Закритий нижній вхід до Офісу Президента та ще й в День Святого Миколая — це взагалі плювок і неповага до українців, які йшли на свято. Не було жодних анонсів про закриття цього входу і ідіотизм був таким великим, що нацгвардійці повідомляли про зачинений вхід лише наверху, а не внизу. могли б просто поставити вказівних, що проходу немає, але вони стояли зверху, чекали допоки люди піднімуться і запиханим їм казали, що проходу немає. За таке просто ганьба.

Хто поставив там будиночки з напоями та стравами та ялинковий базарчик невідомо. Але це просто чийсь заробіток. І можна підкреслити, що ніякого прибутку від того держава не отримає, адже чеків там ніхто не видає і торгівля йде в чорну. Чекаємо Гетьманцева у дворі Офісу Президента з вимогою всім встановити касові апарати та видавати чеки.

Гарно, що для дітей. Прикро, що лицемірно.

#ДумайтеСамостійно