Багато українців беруть кредити на повсякденні витрати. Порівняно невеликі позики сильно виручають в разі фінансових проблем. Правда, в таких ситуаціях не завжди є можливість довго оформляти кредит або чекати рішення банку. Тому зростає популярність МФО. У мікрофінансових організаціях можна оформити швидкий кредит на карту буквально за кілька хвилин.

Хто може отримати кредит в МФО?

Кожна мікрофінансових компанія сама визначає вимоги до позичальників. Однак, якщо порівнювати їх з банківськими, умови набагато лояльніше. Є компанії, які видають онлайн кредит без відмови. Зазвичай таке формулювання має на увазі, що отримати позику можуть люди наступних категорій:

Звичайно, далеко не всі МФО настільки демократичні. Найчастіше організації можуть відмовити в кредиті через вік. Більшість компаній видає гроші клієнтам від 18 до 65 років. Однак можна знайти ще менш суворий віковий цензер. Друга за популярністю причина відмови в деяких організаціях — кредитна історія. Тому, щоб не витрачати час, рекомендується відразу подивитися відсоток схвалень запитів компанією і прочитати умови мікропозик.

Обов'язково перевіряйте репутацію МФО, ставку, умови погашення кредиту і можливість його пролонгації.

Як отримати мікрокредит?

Більшість МФО діє через Інтернет. Щоб оформити кредит онлайн під 0%, потрібно зайти на сайт компанії і скористатися калькулятором на головній сторінці. Тут вказується розмір кредиту, терміни. Система автоматично вираховує повну суму до повернення. Якщо вона влаштовує клієнта — можна переходити до оформлення.

Для отримання кредиту потрібно вказати:

  1. паспортні дані;
  2. ІПН (іноді);
  3. свій номер телефону;
  4. номер карти будь-якого банку (вона повинна бути активною, з 1 грн на рахунку для перевірки).

Менеджери МФО розглядають запити за кілька хвилин (рідше на це йде до доби). Деякі сервіси діють автоматично. Повідомлення про рішення доводиться в SMS на вказаний номер телефону. Якщо воно позитивне — на карту перераховується запитувана сума. Всю інформацію можна дізнаватися з «Особистого кабінету». Зазвичай він створюється автоматично при оформленні першої позики. Іноді потрібно відразу завести аккаунт.

Деякі компанії готові оформити кредит в своєму відділенні. У цьому випадку клієнт може отримати гроші готівкою або на банківську карту.