5e0b2994837f4.jpg

Астронавти NASA Даглас Херлі та Роберт Бенкен в кабіні Crew Dragon SpaceX (NASA Kennedy/Flickr, CC-BY-NC-ND 2.0)

Генеральний директор SpaceX Ілон Маск опублікував у своєму Twitter анімаційний відеоролик, який демонструє, як буде виглядати запуск космічного корабля Crew Dragon на ракеті Falcon 9. Це буде перший запуск капсули з екіпажем на борту, запланований на 2020 рік.

Всі свіжі новини на нашому Telegram-каналі. Приєднуйся!

У 2002 році Ілон Маск заснував компанію SpaceX з головною метою — зробити людство мультипланетарним видом. І хоча протягом майже 18 років їм вдалося розробити кілька приголомшливих технологій, таких як повернення космічних кораблів на Землю, головне завдання поки залишається недосягнутим.

Але у 2020 році ця ситуації повинна змінитися — SpaceX планує запустити першу пілотовану місію в космос на новому кораблі Crew Dragon. Він зістикується з МКС, а потім повернеться на Землю на парашуті. Цей політ виконають астронавти Роберт Бенкен та Даглас Херлі.

Маск зазначив, що в лютому 2020 року корабель вже буде повністю готовий до польоту, його доставлять до місця старту — мис Канаверал. Після цього інженери SpaceX витратять ще якісь час на перевірку та доопрацювання систем безпеки корабля.

SpaceX понад 10 років витратила на розробку цієї місії. У разі успішного запуску, це стане першим пілотованим польотом США з 2011 року. Насправді, компанія SpaceX планувала запустити астронавтів на МКС ще у 2017 році, але Маск перемикнувся на розробку космічного корабля Starship, чим викликав невдоволення у NASA.

Саме тому NASA уклало також контракт з Boeing. Але і тут не все гладко — в грудневій місії космічний корабель Starliner зіткнувся з помилкою у розрахунках та завчасно спалив занадто багато палива, через що стикування з МКС довелося скасувати. Через подібні невдачі у SpaceX поки й немає точної дати запуску Crew Dragon, але за словами Маска, це може статися вже в лютому або травні 2020 року. А поки залишається насолоджуватися анімацією.


Залишилося побажати Ілону Маску удачі у всіх своїх починаннях, а наших читачів привітати з прийдешнім Новим 2020 роком! Бажаємо Вам наполегливості в досягненні своїх цілей, уваги від рідних та близьких, любові, тепла та добрих друзів. Нехай усі Ваші плани втіляться в життя, а технології, про які ми розповідаємо, допоможуть Вам у цьому та зроблять нашу планету трішечки чистіше!

Джерело