5d35761f88964.jpg

Естонська компанія Nobe представила триколісний електрокар Nobe 100. Він може стати першим електромобілем, у якого регулярно оновлюється не тільки програмне забезпечення, а й запчастини.

І він дуже незвичайний за цілою низкою характеристик. По-перше, у Nobe 100 всього три колеса — два спереду та одне ззаду. У поєднанні з ретро-дизайном, це змушує згадати про триколісні авто, які випускалися в Європі в 1970-х роках. По-друге, електромобіль дуже легкий — його вага складає всього 600 кг.

Електромобіль, який можна паркувати прямо на стіні

Полегшена конструкція та батарея потужністю 21 кВт·год забезпечує пробіг до 210 км. У іншій версії Nobe 100, потужність акумулятора досягає 25 кВт·год, а пробіг — 260 км. Крім того, кожне колесо забезпечено вбудованим двигуном. Їх потужність, у базовій версії, становить 54 кВт, а у доповненої — 72 кВт.

Найдивніша особливість Nobe 100 — можливість паркувати електромобіль вертикально на стіні. Це дозволить розв'язувати проблему паркування. Правда, підійде далеко не всяка стіна, а тільки забезпечена спеціальним механізмом.

Електромобіль, який можна паркувати прямо на стіні

У Nobe стверджують, що їх розробка стане першим електромобілем, у якого буде оновлюватися не тільки програмне забезпечення, але й деталі. З розвитком технологій, компанія буде поставляти клієнтам оновлені акумулятори, двигуни та іншу електроніку.

Стартап обіцяє вивести Nobe 100 на ринок вже у 2021 році. Перші 10 автомобілів будуть продані за $29 000 через краудфандингову платформу Indiegogo.

Електромобіль, який можна паркувати прямо на стіні

Бум електромобілів породжує безліч незвичайних проектів. Наприклад, Bentley представила електричний концепт-кар EXP 100 GT, а Lotus розробляє найпотужніший гіперелектрокар у світі — Evija.

Джерело