https://site.ua/ipirano.net/25698-rozdilyay-i-vlad... — розділяй і владарюй

https://site.ua/ipirano.net/25467-poyasnennya-dlya... — пояснення для долбонів

https://site.ua/ipirano.net/27901-in-yan-dialektik... — макро-дзен інфо

В «дао-дарі» 90-х — перший талмуд, який відніс вже українським депутатам «першого демократичного скликання» (потім снилося, що заніс пиякам-шахматистам кусок сала А1 формату на закуску — а вони навіть не подякували) — було щось схоже на «перемішування, зчеплення».. Якщо малі системи (наприклад, нормальна здорова сім'я: чоловік янь, жінка інь) співпрацюють в такому режимі (він включає довіру, строгість, менше слів — більше діла) — тоді можна розкручуватися і жити собі незалежно-самостійно «по малому колу» (в йогів це більш щасливий союз, ніж «великі кола»).. Але ж українські сім'ї здебільшого неправильні: жінки з солодкими пилявими голосочками — янь, а мужики — мовчазні «духи ходячі» від пива і шпірітусу — інь. І при такій розкладці сил ніякої динамізації не виходить — один гніт: тюрма і рутина. (співучий голос сестри вже в найменших дозах терпіти не можу)

Отже, розраховуємо на великі кола. А там якраз можна організувати правильні потоки, які сприяють динамізації суспільства:

минуле-майбутнє, історичне-футуристичне, театральне-функціональне, релігійне-наукове, духовне-вольове, горизонтальне-вертикальне.. — ліве вниз, праве вверх

Або конкретніше: минуле, історичне, театральне, релігійне, духовне, горизонтальне, загальноприйняте, низькочастотне, отруйно-тютюнове, самоствердне — вниз;

а майбутнє, футуристичне, функціональне, наукове, вольове, вертикальне, індивідуально відкрите, високочастотне, спиртове (летюче), надихаюче, заохочуюче — вгору.

Зовсім їх розділити: перше (ліве) — в периферійну Ж2-структуру (більш відкриту, доступну, куди і щось своє можна докладати, прозору, м'яку, звивисту=вітієватую, розпаралелену багатьма руслами);

друге (праве) — в централізовану Ж1-структуру (більш замкнуту, тверду, струнку, одинарну, енергетизовану зовнішніми підйомними енергіями, під більшим тиском, більш високочастотну, жорстку..)

І це не «праздная абстракция», висмоктана з пальця, а відчута на власній шкірі, зі скрипом зубів і кілком в горлі, ваша срана «об'єктивна реальність», яка не має такого поділу — і тому ліве налазить на голову правому — і дусить його безбожно — взагалі не дає рости і розвиватися, а свої гонори і авторитети розповсюджує від горизонту до горизонту — і тупо сидить на тому — тіпа «панує», як допотопна жаба, — взагалі нікуди не спішить., допоки ті потоки, що мали підніматися вгору і розвивати суспільство, — взагалі виздихають.

Так що не треба ля-ля, що я «пишу дурниці», що мені не раз велемудрі жінки говорили ("краще займися ділом").. Не знаю, часом написане здається вкрай важливим, актуальним і зрозумілим, а часом сам на ті плахти дивлюся, як на якусь хірню. Принаймі зараз, коли шукав, бо знав, що вже десь воно було зафіксовано, — знайшов зовсім не те, що шукав. Найчитабельнішими виявляються мої скарги на сестру-змію, на 6 років старшу.. Але якраз вони мають найменше відношення до науки, бо проголошують ту саму "презумпцію безапелятивної вищості" історичного над футуристичним, релігійного над науковим, загальноприйнятого, широкого (ген-ген до горизонту) — над індивідуально відкритим, вертикальним, яке взагалі мовчить, бо не має з ким розмовляти, а як забагато триндить на побутові теми — в стилі "всі свої" — потім аж в грудях болить від надто радісного "самоутрамбовування голосовим деренчанням".

Люди тупо не розуміють різниці: бо історичне — було, реальне, от є артефакти, документи, ще якісь докази, і це факт,.. а майбутнє твоє "вилами по воді писане" — "чоловік планує — Бог керує".. Але йоги кажуть, що не варто надто перейматися минулим — бо воно вже відбулося — і там вже нічого не змінити, як би не прославляти і не оплакувати тих жертв, які би їм пам'ятники до небес не виставляти. Можна, правда, перебрехати, чим успішно займаються москалі і їх пропаганда..

Але люди тупо не можуть зрозуміти, що майбутнє береться з голови, з чиїхось ідей і задумів, з планів і проектів, з бажань, мрій, фантазій, насущних потреб і незручностей, яких завжди предостатньо, — і треба "настроїти простір", організувати технології життєзабезпечення так, щоб зручностей і приємностей було більше, ніж незручностей і неприємностей. Ніби логічно? То чому таке презирливе, плюгаве, цинічне відношення до людських фантазій, бажань і проектів (хоча би до ескізних задумів, які при нагоді можна розвивати і впроваджувати)? —

Я вам скажу, чому. Бо куриво розриває синаптичні зв'язки і робить людей тупими дебілами. Нема гіршої гнітючішої тюремної отрути, ніж душовбивче куриво. Воно взагалі ту праву половину, що хоче підніматися, — вбиває на корню. Більше того — курвидла саме в ті отвори, звідки розвивалося щось нове (на будь-якій стадії реалізації) тупо вклинюють свою душорвотну отруту — як отруйний шип, як гербіцид, як якір, як анкер в душу — і всім кодлом провисають на твоєму горлі, на підйомній силі твого проекту — і тягнуть до пекла — просто реалізують реальне "прокляття", хоч самі ніби залишаються осторонь і виглядають "взагалі ні при чому": де хочу — там куру, шо хочу — то роблю. А ти вопше хто такий і яке право маєш мені диктувати?

І тому кожна курвива країна приречена на виздихування — як індіанці, як цигани, як найтупіші найманці, які хочуть, щоб війна взагалі не закінчувалася, бо то їхній хліб — їхній заробіток на крові (я про садюг "групи Ваґнера" і про крикунів "русского міра")

Чомусь ніхто не бачить зв'язку курива — із шляхом ретро, курива — з радейками, курива — з роз'ятрюванням агресії, курвивого президента ("окурка" дєтдомовского в рашці і тут "чінаріка" блатного з підворотні) — з повним розвалом країни і планомірним перетворенням її в тюрягу строгого режиму..

Цілком можливо, що і пандемія розвинулася з такого падлючого "опущення в помийну туалетну яму" самого статусу і духу посади президента.. і воно відбивається катастрофою винищення людей в цілому світі — бо тут працює якийсь "принцип мінімума": якщо десь елементарних понять бракує — мікроелементів моралі, етики, поваги і духу професії — то воно знецінюється і в цілому світі.. І наша країна теж може потрапити "під роздачу" — бо так вбивати "ту науку", "ту хімію", так тримати цілий народ під хриплим покровительством курвивого падла — то ніякого інтелектуального потенціалу і ніяких кривавих жертв не вистачить, щоб залатати безенергійні бездухі діри.. "Нещастя як золоті верби" довкола курвивого прєзіка мають цілком реалістичну основу — його однобокий світ "горизонтального" курвивого падла (з лівої половини), для якого права половина взагалі не існує і не цінувалася ніколи. Для курвивого падла вона завжди в загоні, опльована, упосліджена, вони з неї "бикують" ще в школі і вивищують своє сране Его, свій Імідж на презирстві до людей з ідеями і думками в голові — срані "реалісти" прокляті.

Ви вже в повній жопі, бо про психічну шкоду курвивого падла — його тюрму і могилу — поняття не маєте.. Воно якось проковзує мимо, тиск і гніт переноситься на слабшого — і зрештою всі туди летять. Зрештою, і перша, і друга світові війни розгорталися під курвивим покровительством, і тюрми Камбоджі, і тюрми північної Кореї, і тюрми Деенер і Леенер — теж мають курвивих покровителів, тепер нас чекає те саме від курвивого вовіка-зєки.