Україна перебуває в стані перманентного когнітивного дисонансу. З одного боку ми чуємо від влади про необхідність розірвання відносин з Російською федерацією, денонсацію угод, про припинення торгівлею з окупантом, про припинення пасажирського сполучення з країною-агресором, закриття кордонів, введення віз, здобуття незалежної церкви тощо. З іншого боку за даними державної служби статистики показники як експорту українських товарів до Росії, так і імпорту російських товарів до України залишаються стабільно високими, і загалом (залежно від періоду) демонструють тенденцію до зростання.

Але більше за все обурює поведінка окремих чиновників, які з блакитних екранів розповідаютьукраїнцям про країну-агресора, важливість закріплення цього статусу в законодавстві і визначення статусу агресора з моменту окупації Криму, в той час як члени їх родини заробляють мільйони на торгівлі з Росією. Мова йде про Жебрівського Павла Івановича, який у 2014 році служив добровольцем у зоні АТО у званні старшого сержаната, а з 2015 року по 2018 рік «наполегливо» працював головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, зокрема викорінював нелегальну торгівлю з окупантами. Ну а зараз, після скандального призначення з порушенням вимог закону, став одним з трьох аудиторів НАБУ.

Про що мова? Нещодавно у ЗМІ з'явилась інформаціяпро те, що ПАТ «Фармак» (згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції кінцевим бенефіціаром якого є Філя Жебровська) очікує зростання прибутку на 19% до 2018 року – до $96 млн. При чому зростання закордонних поставок в 2018 році очікується за рахунок зростання експорту в Російську Федерацію. Питома вага цієї країни у структурі експорту ПАТ «Фармак складе 18,6%, збільшившись майже на 2% порівняно з 2017 роком і на 7% або в півтора рази – у порівнянні з 2016 роком. Безумовно цікава статистика. Тобто, поки пан Жебрівський „рятував“ Україну від агресора, його рідна сестра Філя Жебрівська заробляла і продовжує заробляти мільйони доларів на торгівлі з РФ.

Чи можливо це спецоперація спрямована на видурювання коштів РФ для організації повернення Україні її споконвічних земель – Краснодарського краю і частини Курської, Брянської, Воронезької та Ростовської областей? Про що заявлявЖебрівський ще у 2016 році. Чи таким способом він та його патріотка сестра копієчку до копієчки складають на окремий державний рахунок для великої війни з Росією за Донбас? Якої так хочеЖебрівський. Чи родина Жебрівських вирішила перекрити російсько-український кордон шляхом завалення його величезною кількістю продукції „Фармак“? Адже Павло Іванович перекриття кордону називавключовим моментом для завершення війни на сході України.

То для кого пан Жебрівський робить гучні заяви, якщо його родина живе за принципом 'business as usual' і чхати хотіла на те хто країна агресор. Лицемірство і брехня – візитна картка Павла Жебрівського.

Ось і все що треба знати про ура-патріотизм окремих чиновників.