ГО та зміни до Конституції з децентралізацією та добровільним об'єднанням територіальних громад.
25 листопада був на конференції щодо можливості активістів допомагати територіальним громадам. Я розділяю скептицизм голови ЛОР Олексадра Ганущина щодо можливостей влади щось покращувати. Я абсолютно і повністю підтримую вислів заступника голови ЛОДА Ростислава Замлинського щодо того, що об'єднувати територіальні громади треба ТІЛЬКИ добровільно.
Я сказав, що для популяризації діяльності активістів їх варто більше показувати по телевізору (Олександр Ганущин, чи не можна на Телекомпанія «Львів-ТБ» запустити окрему передачу про зміни до Конституції, децентралізацію та добровільне об'єднання територіальних громад ?).
Далі я змушений був дуже коротко відреагувати на певні моменти з довгих тирад Юрій Ганущак. Він сказав, що хочуть в ВР голосувати зміни до Конституції без норм про ОСОБЛИВИЙ СТАТУС. Але він проти — бо це незаконно. Він хоче, щоб був проголосований в 300 голосів весь текст, а ті хто проти — діють за вказівкою Путіна. Всім, що сиділи напроти нього, він заявив, що там все так складно, що ніхто з нас в цьому нічого не розуміє, тому ми ЗОБОВЯЗАНІ повірити Венеційській комісії.
На це я відповів, що ні для кого не є секретом ТЕ, що це Путін заставляє українців змінювати Конституція України, щоб зробити собі на Донбасі автономію, яка ніяк не підкоряється українській владі, але фінансується з українського бюджету. Ось доказ — https://www.youtube.com/watch?v=cnKwhtLjy-A. А Захід в цьому підтримує Путіна. Крім того, я нагадав, що Президент Порошенко після голосування в першому читанні заявив, що поки ерефія не виведе з України всі війська та зброю — ніхто не буде більше виносити на голосування цей проект. Я заявив, що цей проект українці ніколи не проголосують в 300 голосів. (Треба для обєктивності зауважити, що Юрій Ганущак висловлював і таку думку, що добровільне обєднання територіальних громад все одно пройде, навіть якщо гібридний проект змін до Конституції щодо децентралізації не проголосують — треба буде просто ретельніше виписувати закони).
Я хотів би, щоб українці перечитали Окрему думку Миколи Мельника https://www.facebook.com/groups/zalviv/884553794912987/
https://www.facebook.com/notes/ihor-hook/конституційна-афера/480916848687356/.
Автори проекту Децентралізація з Добровільним об'єднанням територіальних громад погоджуються з тим, що проект може завершитися без внесення змін в Конституцію України
https://www.facebook.com/ihor.hook
https://www.facebook.com/groups/zalviv/
https://www.facebook.com/Statuty/