Шановний Володимире Борисовичу (Volodymyr Groysman)!

Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Мазепи 19» має проблеми щодо несвоєчасного отримання відшкодування за надані громадянам пільги та житлові субсидії. Ситуація, коли ОСББ фактично кредитують державу в частині її соціальних зобов'язань, а потім по кілька місяців чекають повернення живих коштів, є складною. Тим більше, що ОСББ створили ті самі отримувачі пільг і субсидій.
На жаль, картина різко погіршилася із 1 січня 2018 року, коли набули чинності зміни до Постанови Кабінету Міністрів України від 4 березня 2002 р. № 256. Цими змінами Кабінет Міністрів України зобов'язав усіх «надавачів послуг» для отримання відшкодування за надані пільги і субсидії відкрити казначейські рахунки. ОСББ не є «надавачами послуг», а через персональні інтерпретації норм, які суперечать діючому законодавству, де-хто хоче всіх стригти під один гребінець. Такі умови не влаштовують ні ОСББ «Мазепи 19», ні жителів, які створили це ОСББ і є виборцями, які хочуть нормально жити і будуть обирати владу. Якраз на майбутніх зборах ми будемо обговорювати те, кого обирати.

Виходячи з викладеного, прошу:
1. Дати доручення Мінфіну, Мінрегіону, Мінсоцполітики забезпечити відшкодування ОСББ «Мазепи 19» за надані у 2017 році громадянам пільги й субсидії на поточний рахунок на умовах 2017 року
2. Надати розяснення про те, що для ОСББ механізм відшкодування за пільги та субсидії залишається таким, як був в 2017 році, до внесення необхідних уточнень.

Інакше ОСББ «Мазепи 19» змушене буде виставляти пільговикам та субсидіантам повну вартість і відповідальність буде на правлячій коаліції.

З повагою та сподіванням на розуміння,
Голова правління ОСББ «Мазепи 19» Ігор Гук
----------------------------------------------------------------
Я пропоную таке розяснення:
«В Постанові Кабміну http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/951-2017-%D0%B... в пункті 8.1 слова в 11 абзаці „Підприємствами, що надають послуги з утримання будинків, споруд і прибудинкових територій“ треба розуміти ТІЛЬКИ буквально — тобто, маються на увазі тільки ПІДПРИЄМСТВА, що надають послуги.
Тоді фразу з цього пункту „Для проведення розрахунків відповідно до цього пункту всі учасники відкривають поточні рахунки із спеціальним режимом використання в органах Казначейства“ треба розуміти так, що туди потрапляють ТІЛЬКИ підприємства, що надають послуги. ОСББ не є підприємством, яке наджає послуги, тому не зобовязане відкривати рахунки в Казначействі».


Хтось хоче знищити ОСББ