Баталії навколо Карлівської міської ради не вщухають. Мер Світлик зі своїми «покровителями» з Верховної Ради України готують революцію влади, а саме з народним депутатом України Касаєм Костянтином. Керівник фірми ТОВ «Полтавабудсервіс плюс». Відомий корупційними скандалами на 100 млн. грн.

За інформацією інтернет-видання «Зміст» ,з посиланням на систему закупівель Prozzoro, стало відомо, що одна й та ж фірма ТОВ «Полтавабудсервіс плюс» – буде виконувати за окремими шістьма угодами підготовчі роботи до поточного ремонту та ремонт: руліжної доріжки; перону ПОКП «Аеропорт Полтава», попри заборону ділити предмет закупівлі на частини (ч. 7 ст. 2 ЗУ «Про публічні закупівлі»). Відповідні дії можуть мати ознаки порушення процедури проведення тендеру. За роботи загалом мають заплатити 4 мільйони 678 тисяч 177 гривень.На виконання всіх цих робіт підряднику дали 12 днів, поточний ремонт повинні завершити до 8-го травня. У самому аеропорті відмовляються давати будь-які коментарі.Щодо фірми, яку обрали виконавцем робіт. ТОВ «Полтавабудсервіс плюс» зареєстроване у Полтаві по вулиці Ковпака, 57а. Засновником є Костянтин та Олена Касаї. Як повідомляє «Полтавщина», Костянтин Касай можливо є сином екс-начальника філії «Козельщинський райавтодор» Івана Касая. За 5 з половиною років існування «Полтавабудсервіс плюс» отримало 40 підрядів на 78,5 млн грн. Відповідальна особа проведення тендеру — Василенко Анатолій Юрійович. Як стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень, відкрито кримінальне провадження щодо посадових осіб ПОКП «Аеропорт Полтава» за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.364 КК України. У цьому провадженні фігурує ТОВ «Полтавабудсервіс плюс» саме за укладеними договорами з ремонту аеропорту.

60f5762b2c84f.jpg

Який мер такі й покровителі. Очевидно, що мер Світлик не визнає своєю спроможності та виконувати домовленості з депутатським корпусом керувати містом, пішов іншим шляхом. Щоб уникнути негативної відповідальності за бездіяльність міста, він вирішив зробити перевибори депутатського корпусу. Тобто він вважає, що саме депутати заважають йому «красти» бюджетні кошти.

Мер, який впевнений у підтримці своєї громади, з впевненістю піде на перевибори разом з депутатами, як справжній політик. Як писав Арсен Аваков «Честь маю».