В Карлівці назріває серйозне протистояння у боротьбі мера міста з «опозиційними» депутатами. Мер, розуміючи, що його оборудки та схеми розкривають, намагається всіляко прикрити свою команду. Запропонував депутатам мерорандум.

У меморандумі вказується, що будь-яка критика в сторону мера або його команди не можлива. Тобто я та моя команда будемо керувати містом як нам потрібно, а ви (депутати) не маєте права на будь-яку критику в мою сторону. І тепер всі кадрові питання будуть начеб то узгоджуватися з депутатами. А до цього, виходить з логічної думки, було так: я мер, кого хочу того і ставлю.

Як кажуть місцеві оглядачі, такий конфлікт пояснюється тим, що пан Світлик діє тільки в інтересах свого «покровителя Тимохи», а не в інтересах Карлівської громади. І коли небайдужі депутати почали проливати світло на його та його команди безкарність та бездіяльність, пан мер «засуєтився» та почав трішки чути депутатів. Про те цей меморандум не несе ніякої користі для Карлівської громад. Переможцем у цьому меморандумі залишається мер та його команда. Щоб начебто заспокоїти емоції депутатів та громади, він робить звичайно рокіровку кадрами. І при цьому залишає своїх бездарних служителів керувати містом та й далі вести його в бездну.