Обидва персонажі — в деякому розумінні легенди з доволі різним, але одночасно схожим життєвим шляхом.

Олег та Олександр Зіновійовичі — «талановиті» хлопці в усіх відношеннях, які і досі при справах і вміло поєднують кримінальні та олігархічні інтереси.

Кримінальні справи проти «Чепчиків» неодноразово фігурували у судах. Їх звинувачували у нанесеннях тілесних ушкоджень, грабіжах, вимаганнях як на території України так і за кордоном. Однак це чомусь не завадило братам займати досить високі та перспективні державні посади в оборонній та господарській сфері (Народний депутат України, заступник Міністра оборони України, директор Державного апарату надлишкового майна та земель, перший заступник Гендиректора Житомирського лікеро-горілчаного заводу тощо).

Переховуючись від українського правосуддя Олег та Олександр Черпіцькі наприкінці 90-х років виїхали на територію Чехії, де стали власниками мережі борделів. До цього бізнесу вони додали скупку квартир у малозабезпечених, вимагання автомобілів і грошей, легалізацію контрабандної та краденої радіо та відео апаратури.

Діяльність братів Черпіцьких на рідній Житомирщині виявилася також досить успішною. В 2002 році вони починають відкрито займатися підприємницькою діяльністю, пов'язаною з банкрутством місцевих підприємств.

На сьогоднішній день, в той час як молодший Черпіцький, не бажаючи відповідати за крадене, переховується в США, його раніше судимий брат Олег продовжує політичну кар'єру в інтересах народних депутатів від «ОПЗЖ» Вадима Рабиновича та Віктора Медведчука, які запланували провести т.зв «рейдерське захоплення» та об`єднати роз'єднану Ю.Бойком партію, і залишившись при цьому єдиними її ідеологами.

Перші кроки з усунення від впливу керівництвом Житомирською обласною організацією «ОПЗЖ» людей Ю.Бойка та, як наслідок, зменшення його впливу на структуру, були зроблені під час проведених партійних зборів 16 листопада 2020 року, які і завершилися зміною 1-го заступника обласної організації Анатолія Мелашенка, який є цілком і повністю людиною Ю.Бойка, кандидатурою Олега Зіновійовича Черпіцького.

І вочевидь затягувати з отриманням контролю над Житомирською обласною організацією нардепи з ОПЗЖ не бажають, оскільки, якщо ж звісно вірити чуткам (а вони досить переконливі), наступним в черзі «на вихід» стане саме керівник обласної організації та ставленик Ю.Бойка – Юрій Павленко.

Хто ж стане новим очільником ОПЗЖ Житомирщини — кримінальний авторитет Олег «Чепчик», чи ми все ж побачимо нові обличчя? І чи погодиться Юрій Павленко добровільно поступитися підступному наступу проросійських нардепів?