«НЕХАЙ ГОСПОДЬ ВОЗДАСТЬ КОЖНОМУ ЗА ЙОГО ДІЛАМИ...» — доволі гарне висловлювання, яке неодмінно стосується архієрея УПЦ МП, митрополита Житомирского та Новоград-Волинского, прислужника країни-агресора — отця Никодима.

Нещодавні випуски програми «Гроші» на телеканалі "1+1" наглядно продемонстрували нам хто такий МИТРОПОЛИТ НИКОДИМ і звідки у нього незчисленні статки вартістю у мільйони гривень, а може й доларів.

ЗУХВАЛЬСТВО МИТРОПОЛИТА НИКОДИМА вже давно сягнуло свого апогею. Саме тоді, коли слуга Божий почав обкрадати віруючих своїх єпархій та наживатися на їх довірі і пожертвах, порушив усталені церковні канони та цінності, його мало бути піддано анафемі. А замість цього, саме завдяки вірності РПЦ, спекуляції на віруваннях та покаянні перед Господом Богом прихожан, його було возведено в вищий сан, що дало можливість примножити численні святі квадратні метри, люксові автомобілі та маєтки.

Так звідки ж у «божої людини» Никодима гроші на розкішне життя? Невже важка церковна служба дає можливість так збагачуватися? І чому ті, хто покладає останню надію на милість Божу, віддаючи останнє за благословення наближених до нього «святих» отців, не хочуть бачити очевидного – як їх сподівання та надії вщухають, а їх пожертви осідають в кишенях митрополита Никодима та наближеної до нього свити?

Зі слів деяких священників такі собі церковні пожертви не в повній мірі витрачаються на саму церкву. Як під проводом Никодима так і в інших приходах УПЦ діє така собі схема «70 на 30». Тобто 70 — кишеню верховним святошам, а вже 30 – на блага церкви та її персоналу.

І досить цікаво спостерігати за тим, як митрополит Никодим, звинувачуючи "1+1" та її «Гроші» у «брехливих» сюжетах про його вельможність, шукає омріяну підтримку серед ошуканих вірян, котрі, як сліпі блазні, повзають на колінах перед ставлеником РПЦ в Україні.

5e75e1112321c.jpg

МИТРОПОЛИТУ НІКОЛИ ПЕРЕЙМАТИСЯ ДОЛЕЮ ЗВИЧАЙНИХ МИРЯН.

Його завжди буде цікавити лише власний достаток та можливість утриматися на «священній посаді», яка коштує, як виразився в одному з сюжетів митрополит Никодим, «ДОРОГО».