5e8de5a1cc7fd.jpeg

Коли я почув про реформу ДАБІ та про те, що цюгідру, нарешті, ліквідують, я вирішив підняти цютему і згадати про події 2018 року, коли наша організація зверталася до інспекції за допомогою, але так і не отримала ніпідтримки, ні зрозумілих відповідей.

Йшлося про земельну ділянку 10,2 га у м. Вишневе, який передбачений для будівництва парку. Територіязабудовувалася житловими будинками компанією-забудовником, яка в ДАБІ отримала дозвіл на проведення будівельних робіт всупереч генеральному плану розвитку міста.

Я задавав питання, чому ігнорують порушеннязаконів про будівництво, вимагав провести перевіркуі зупинити дії дозволів, а, отже, і будівельних робіт. Чому, не маючи документів, які дозволяютьвідведення земельної ділянки, погодження проекту будівництва і початок будівельних робіт, цяорганізація має дозвіл від ДАБІ? Я звертався в усіінстанції — Нацполіцію, прокуратуру, Кабінетміністрів, суди, але не отримував результату. У забудовника був дозвіл ДАБІ та мовчанняпрокуратури і поліції.

В результаті ми знайшли компроміс із самим забудовником — на 5 гектарах добудувалибагатоповерхові будинки, тому що ДАБІ ігнорувалапроміжні рішення судів, а на останніх п'яти буде парк і дитячий садок.

Державна архітектурно-будівельна інспекція не виконує свою основну, наглядово-контролюючуфункцію! Всі знають, що ДАБІ — це гніздо корупції і його давно пора ліквідувати. Я дуже вірю в те, щосьогодні президент таким чином шукає і створюєбаланс між забудовниками та державою.

Поки що реформа буксує через бездіяльністьміністра розвитку громад та території ОлексіяЧернишова, він дуже не зацікавлений в ній. Не будемо забувати й про те, що реформування вкрай не вигідно нечистим на руку забудовникам, що звиклидо корупційних схем, які дозволяли їм збагачуватись, та різноманітні ГО, що годуються за рахунокшантажу. Я буду активно втручатися в усі публічні і непублічні процеси з метою доведення реформуванняДАБІ до логічного завершення, і якщо міністр буде всіляко гальмувати ці процеси, як громадянин даю слово чоловіка, що я перебуватиму в кабінетіЧернишова, поки він або почне реформи, або піде з міністерства!