Були 5 років країною, в якій держава підтримує культуру. Нова влада вирішила, що дросить?

Виходить, що тепер має настати повна «сватизація» і реванш культури малоросії з шароварами, салом, суржиком, недолугими хохлами та розумними росіянами? Саме це і є програмою команди Зеленського в площині культури.

Вже не буде «Кіборгів», «Хайтарми», «Крут» , «Червоного» та мультфільму «Мавка». А будуть якісь Петровичі, лисі з кварталу та інші, народжені 95-м кварталом проєкти.

Пропозиція призначити ексгендиректора телеканалу Г+Г Олександра Ткаченка є черговою ланкою нищення всього українського — саме він впродовж останнього року методично просуває в інформаційне поле перегляд мовних квот на радіо та ТБ.

Пригадую, що у далекому 2008 році пан Ткаченко огульно критикував позицію щодо українського перекладу кінострічок. А ще не ставши міністром, Ткаченко анонсує дискусію навколо питань мови, історії та релігії, хоча сам він не має до них жодного стосунку, бо є просто журналістом та менеджером Коломойського.

Зате він встиг заявити, що блокування роботи Довженко-Центру необхідне, але при цьому забув нагадати, що йому належить половина Одеської кіностудії й подібні дії є просто черговим конфліктом інтересів.

Хоча Ткаченку до цього не звикати, бо Мінкульт вже повинен судитися з ним у звязку з рейдерським захопленням киностудії, розташованої на мальовничому березі моря.

Так, українцям потрібна культура, а новому очільнику Міністерства — земля під забудову.

Марно чекати від Зеленського та його уряду призначення компетентних міністрів, але сфера культури завжди була центром ідеологічної боротьби, бо проросійські політичні сили завжди намагадись і намагаються зараз впливати на цю сферу.

Політтехнологи слуг розуміють, що патріотичні громадяни голосувати за них не будуть і саме тому починають зазирати у бік зросійщеного та прорадянського електорату.