Велика Палата Верховного Суду розглянула мою апеляційну скаргу та апеляцію Президента Володимира Зеленського на рішення Верховного Суду від 19 грудня 2019, яким було встановлено, що Президент порушив закон, звільнивши мене шляхом скасування указу про призначення.

По факту цю апеляцію Президент програв. Судді залишили без задоволення апеляційну скаргу Володимира Зеленського. Офіс Президента доводив, що моє звільнення у неприродній спосіб є законним. Це означає, що вчора набрало законної сили рішення, яким визнано протиправним та скасовано Указ Президента від 24.05.2019 №323/2019 «Про скасування Указу Президента України від 04 травня 2019 року №187 „Про призначення В. Горковенка членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення“.

Що стосується власне моєї апеляційної скарги, то її задоволено частково. Серед іншого визнано, що мене слід вважати саме звільненим з роботи з посади члена Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

У такий спосіб Велика Палата Верховного Суду визнала, що „скасування призначення“ насправді є звільненням.

Це важливо у світлі останніх рішень Президента Зеленського, якими він „скасовував призначення“ осіб, яких за законом не мав права звільняти. Зокрема, суддів Конституційного Суду.

Також суд стягнув з Офісу Президента на мою користь 1921 грн. судових витрат.

Чекаємо з адвокатом Станіславом Кунянським на повний текст рішення аби дізнатися його обґрунтування.

Мій тг-канал https://t.me/VVgorkovenko/1958