Продовжуючи розбирати питання куди йдуть кошти з бюджету Комарівської ОТГ ми натрапили на низку дуже цікавих ЦПУ які уклала громада уже в цьому – 2019 році.
Розберемо кожен окремо.
Ось угода за No1 яку підписала громада з громадянином Бикоріз О.С.

Що дивно?
1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ.
Розмитий та не зрозумілий предмет даної Угоди, про все, та ні про що.
2. РОЗМІР ТА ПОРЯДОК ОПЛАТИ.
Чомусь в даній Угоді не вказано реквізитів для сплати винагороди, не вказано суми податку та ЄСВ. Також, вказано, що оплата праці проводиться щомісяця.
3. ТЕРМІН ДІЇ УГОДИ.
Рік.
Акти виконаних робіт свідчать про те, що робота прийнята в повному обсязі та відповідає якімсь вимогам. Як це зафіксовано? Де ті вимоги?
Якій це, повний обсяг? Відповідей, а ще краще відповідних нормативних документів ми не отримали, тому, ці питання для загалу залишились без відповідей.

Друга Угода за номером (невідомо) яку уклала громада з доволі вже відомою в ОТГ пані Грозенко І.В. яка є депутатом Чернігівської обл. ради.

Тут ті самі загальні фрази.
В розділі 2 РОЗМІР ТА ПОРЯДОК ОПЛАТИ немає суми ЄСВ, не вказано терміну оплати послуг (щомісяця, разова чи інше) нема в розділі й реквізитів, але ж є номер банківської картки в розділі 9 РЕКВІЗИТИ СТОРІН.
Акти виконаних робіт додано.

Остання поки що Угода за номером (невідомо) яку громада уклала з громадянином Мойсеєнко Д.В. якій як нам відомо від голови громади є сином пані Грозенко І.В.

Що приголомшило?
В розділі ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ вказані посадові функції секретаря сільської ради, отже ця робота – коло її прямих обов'язків, але, чомусь ці функції виконує наймана особа, а секретар сільської ради пані Пісня Ніна Іванівна лише приймає та контролює виконання робіт згідно з розділом 5 даної Угоди.
НАВІЩО ТОДІ СІЛЬСЬКІЙ РАДІ ТА ПІСНЯ ЯКУ СПІВАЄ ІНШИЙ? Це питання над яким треба замислитись.
В цій Угоді як і в інших немає ЄСВ, порядку виплат винагороди, рахунку, не вказано терміну (місяць, разова чи щось інше) по оплаті, але Угода підписана на рік.
А ось Акти виконаних робіт, роботи відображені в якому не відповідають розділу 1 даної Угоди. Виходить, робив пан одне, а винагороду отримав за інше.

Що ми маємо на останок?
По перше, це грубе порушення трудових відносин з найманим працівником, можливо не сплата Єдиного Соціального Внеску (про це в документах мова не йде),
По друге, зручна можливість вільно виймати кошти з бюджету, хто перевірятиме що робилось, а що ні?
Трете… нехай цім займається Управління Держпраці та Управління ДФС у Чернігівській області, а ми будемо слідкувати за подіями та інформувати громаду про перебіг справи.

post scriptum
Ми довго думали, чому голова сільської ради Кантур Ю.І. так боготворить пані Грозенко. Ірину Вікторівну хочу в заступники собі. Вона потрібна громаді. Лише вона здатна зробити наш край могутнім та квітучим!
Відповідь на наші питання на поверхні – свого часу партія «Наш Край» допомогла Юрію Івановичу стати на посаду, як він сам нас запевняє, зовсім безкорисно, просто так!
І як що у корінного жителя села не дуже болить за рідне село, а чи буде боліти у чужинця!?

Попереджуючі ситуації які можуть виникнути у зв'язку з публікацією в документах персональних даних, наголошуємо на тому, що Інформаційне Агентство «Агенція Незалежних Журналістів» отримало від розпорядника інформації – Комарівської сільської ради документи в тому вигляді, в котрому й публікує.
Слід вважати, що розпорядник інформації отримав дозвіл на її розповсюдження.

Автор: Незалежний Журналіст

http://ianews.in.ua/чому-вигідні-цивільно-правові-угоди-к/