04.01.2019 року представники громадської організації «Агенція Незалежних Журналістів» спільно із журналістами Інформаційної Агенції «Журналісти проти корупції» побували у селі Сидорівка Комарівської ОТГ, у чоловіка з групи соціального ризику.

Як стало відомо представникам громадськості, пан Микола прожив складне життя, від глибокого відчуття самотності став вживати оковиту, декілька разів мав намір накласти на себе руки. Потрапили ми до оселі пана Миколи вже в вечорі, на місці вже були голова громади Кантур Юрій Іванович, депутат від «РПЛ» Наталія Анатоліївна Дудка (яка на щастя є сусідкою цього чоловіка) та племінниця Миколи.

Підійшовши до поваленого паркану ми не повірили, що там, десь за заметами снігу може хтось жити, але, по протоптаній стежці пройшли до хати. Те, що ми там побачили викликало нас в жах. Холодна кімната повна сміття, а на ліжку під купою курток сам Микола. Зустрів нас доволі нелюб'язно, все відмовлявся їхати до лікарні, просив не займати, не вірив, що ми прийшли допомогти, а на очах були сльози, сльози болю, безнадійність та…

Дякувати Богу, пана Миколу швидка направила до районної лікарні проходити обстеження і, якщо все буде добре, у пана Миколи є всі шанси потрапити до будинку пристарілих в гарні умови.

У всій цій історії здивувало те, що фельдшер села яку просили приїхати та засвідчити те, що чоловік дійсно потребує допомоги волала у слухавку про те, що її робочий час вже скінчився, що її не компенсують цю роботу… ми розуміємо, 0,5 ставки, це дуже малі кошти, але, стоїть питання життя людини, дуже прикро за таку медицину! Сподіваємося, голова громади зробить певні висновки.

Зовсім було не зрозуміло чому не було місцевого депутата Пирковського Миколи Федоровича, зі слів Н.А. Дудки це саме його виборча дільниця. Отака вона людяність, як кричати голосніше за усіх що в громаді зовсім не чого не робиться це Микола Федорович перший, а як людину витягти з болота, Миколи Федоровича десь нема. Та й чи знає він, про те, що коїться на його виборчої дільниці, думаємо ні.

На завершення, хочемо подякувати за без перебільшення врятоване життя пана Миколи:

голові Комарівської ОТГ Кантуру Юрію Івановичу та

депутату від «РПЛ» Дудка Наталії Анатоліївні

Які майже до дев'ятої години вечора були на місці й поїхали коли Миколу повезла швидка до лікарні.

Ми й надалі будемо слідкувати за перебігом подій та життям пана Миколи.

Департамент зв'язків з громадськістю та реклами ГО «Агенція Незалежних Журналістів»

http://www.anzhur.info/2019/01/05/про-самотність-л...