Громадські активісти ГО «Агенція Незалежних Журналістів» спільно з ІА «Журналісти проти корупції» розпочали програму «Перевір Е-декларацію посадовця місцевого рівня». Метою програми є виявлення порушень при заповненні декларацій, направлення виявлених порушень для подальшого реагування до НАЗК та оприлюднення матеріалів в ЗМІ.

Є в Комарівський ОТГ що на Борзенщені депутат від «Радикальної партії Ляшка» Микола Степанович Шкарупа.
На перший погляд, це принципова та непохитна в боротьбі за законність людина, яка виборює права та інтереси своїх виборців, але, це перший погляд.
Переглянувши дларації Декларація — 1, Декларація — 2 Декларація — 3 Миколи Степановича ми були дуже здивовані, чому така чесна людина не все що потрібно внесла у декларацію? Що ховає від своїх виборців депутат?
Отже, що ми маємо?
На сайтіYouControl ми знайшли два досьє.
В першому вказано, ПП «НАТАЛІ — ПОЛІССЯ» що пан Шкарупа є суб'єктом підприємницької діяльності, керівником ПП «НАТАЛІ-ПОЛІССЯ». Це підприємство як бачимо з документа діє, та приносить не поганий актив, 230000 -240000 грн за 2017 рік.
Чому депутат приховав те, що є приватним підприємцем у декларації?
Що та від кого він хотів приховати?
Далі:
Друге досьє: ГО «БЕРЕСТ ЗАХИСТ» Вже два роки на території села Берестовець зареєстрована ГО «Берест Захист» в керівних органах якої є пан Шкарупа М.С.
Відповідно до розділу 16 Декларації пан депутат повинен був вказати організації в яких він є членом, але, в деклараціях це не вказано.
Відповідно до чинного Законодавства України це є порушенням і тому, активісти ГО «Агенція Незалежних Журналістів» та журналісти ІА «Журналісти проти корупції» подали відповідні документи до НАЗК з метою ініціювання повної перевірки деклараційдепутата Комарівської ОТГ Шкарупи Миколи Степановича.
Чекаємо на продовження.

http://www.anzhur.info/2018/11/23/що-ховає-від-сво...

При підготовці матеріала використовувались інтернет ресурси:

ЄДИНИЙ ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТР ДЕКЛАРАЦІЙ та YouControl