На цей раз не було а ні злих псів, а ні роти озброєних вояків.

6 березня 2018 року в Апеляційному суді Хмельницької області почали слухати справу довічно ув'язненого Арсенія Прокоф'єва історію котрого ми вже публікували на сторінках своїх видань.

Хотілося б зауважити те, що засідання було більш ознайомчим чим судовим, про щось говорили, щось ухвалили та й… перенесли засідання на потім, а чому? Да тому, що прокурор вважає, що судовий розгляд неможливо проводити без присутності потерпілої сторони, а в зв'язку з тим, що потерпіла сторона (яка вже доволі довго живе за межами країни) викликана (повідомлена) до суду НЕ НАЛЕЖНИМ ЧИНОМІ судове засідання треба перенести. Не взяти були судом до уваги докази адвоката Олени Панченко з приводу того, що ці особи уже доволі довгий час проживають за межами країни, в них нові сім'ї та адреси їх не відомі, колегія суддів порадившись на місці ПОСТАНОВИЛА, ДОРУЧИТИ ПРОКУРАТУРІ ХМЕЛЬНИЦІКОЇ ОБЛ. ВЖИТИ ЗАХОДІВ ДЛЯ НАЛЕЖНОГО ПОВІДОМЛЕННЯ ПОТЕРПІЛИХ. Це зафіксовано на відео відзняте в судовому засіданні нашими журналістами, в сюжеті це можна побачити на 20:35 хвилині.

Все. Судове засідання перенесено.

23 травня ввечері помічником судді Апеляційного суду мене було повідомлено про те, що 24 травня судове засідання по справі засудженого Прокоф*ева відбудеться як і заплановано, але буде перенесено, тобто, партію було вже розіграно, заздалегідь.

Далі, зовсім цікаво.

На протязі засідання (а це трохи більше пів години) суддя Кулеша Л. декілька разів зауважує на тому, що суд НЕ ДОРУЧАВ ПРОКУРАТУРІ (15:51) а лише звернувся з листом та попросив прокуратуру (11:45) сприяти.

Знову, спільний хор Апеляційного суду та Прокуратури заспівав вже відомі куплети про потерпілу сторону та не належне повідомлення і відсьогодні пішов ще далі, ДОРУЧИВ ОРГАНУ ДОСУДОВОГО СЛІДСТВА знайти потерпілих та повідомити їм належним чином про судові слухання в Апеляційній інстанції. Ось до чого тут Прокуратура Одеської області нам зовсім не відомо.

Ось і все. Питання вирішено. Суд відкладено до серпня, тому, що колегія суддів у повному складі їде на моря (їде у відпустку), а Одеситам тепер нехай свербіть…

З усього цього кіно чітко зрозуміло одну просту річь, суд спільно з прокуратурою навмисно затягує розгляд справи, а оце ПОВІДОМИТИ ПОТЕРПІЛИХ НАЛЕЖНИМ ЧИНОМ та викликати їх до суду може тягнутись роками, пройшло вже 17 років, ці особи вже доволі довгий час живуть за межами країни, у них нові сім'ї… дуже зручна позиція тягнути кота за….

Та й на закінчення запитання до суду: ВАША ЧЕСТЬ, ТАК ВИ ДОРУЧИЛИ ЧІ ПОПРОСИЛИ ПРОКУРАТУРУ? Для мене це має важливе значення, бо ці два поняття, дуже різні речі.

ДАЛІ ЗВІСНО Ж БУДЕ…

Керівник Комітету Допомоги Засудженим при ВГО «Журналісти проти корупції»

Журналіст ІА «Журналісти проти корупції» Сухаревський Геннадій.