5ac762a9159b4.jpg

Та ніч за три дні до Нового 2016 року стала для Валентини з Олевська що на Житомирщині страшним сном, який продовжувався цілих два рокі, та й триває й досі. В ту ніч, вбили її єдиного сина.

В село Пояски Житомирської обл. Олевського району, вже доволі довгий час приїжджають молодики попрацювати на видобуті бурштину, Генннадій не був винятком. Залишивши вдома дружину з двома малими дітьми сам поїхав на заробітки.

Картину, яка трапилась в ту ніч біля магазину «Каприз» дуже складно відновити, свідки та сам злодій дають дуже різні покази, а сам обвинувачений Першко Володимир на питання, навіщо він це зробив, мовчить.

Суди по цій справі тривали біля 2 років, і всі ці два роки, Першко був на свободі, гуляв, розважався та зовсім не думав про те, що вбив неповинну людину — холоднокровно та без докорів сумління, так і не надавши відповідь, навіщо він наніс Геннадію той удар палкою по голові.

Дуже складно уявити собі якого рішення набрав би суд як що б убита горем мати не попросила про допомогу журналістів. Суд, який до того тривав біля двох років, нарешті завершився за кілька засідань. Першко Володимир отримав 7 років позбавлення волі з відстрочкою приговору на 1 місяць, також, суд ухвалив виплату шкоди у розмірі 500 000 грн. матері та дружині.

Що далі? Як нам стало відомо, засуджений Першко Володимир подав Апеляційну скаргу. Далі, суд, на якому також будуть присутні наші журналісти.

Далі буде…

Журналіст ІА «Журналісти проти корупції» Тарасенко Ганна