277320-150x150.jpg

На ринку видобутку та реалізації піску з піщаного кар'єру що в Київської області ТОВ «ТВФ Г.АРТ» було більш ніж 15 років, але, нещодавно підприємство зіштовхнулось з тим, що впору назвати «ПРАВООХОРОННЕ РЕЙДЕРСТВО» з боку Прокуратури Київської області виконане руками Бориспільського ВП ГУНП в Київський обл. спільно з Бориспільською місцевою прокуратурою, і як наслідок цих дій стоїть на порозі припинення своєї діяльності.
Що ж трапилось? Формальним приводом для рейдерської атаки вище згаданих структур послугувало те, що ніби то у Товариства було зупинено дозвіл (якій насправді діяв) на видобуток корисних копалин, зупинено було дозвіл Державною службою геології та надр України. Ці дії Товариство оскаржило в Адміністративних судах які й визнали дії служби незаконними. Але, й це не зупинило «правоохоронців», які шукали формальні приводи щоб паралізувати роботу підприємства, та надалі відібрати все те, що залишиться від нього.
Результатом діяльності цих «правоохоронців» стало відкриття кримінального провадження за ст. 364-1 КК України. Дуже дивно, Товариство здійснювало незаконний видобуток піску за умови припинення спеціального дозволу, а провадження відкрито за «Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми» дивно якось.
В рамках зшитої наспіх білими нитками справи були проведені слідчі дії в яких зазначався й обшуки третьої особи яка не має прямого відношення, а ні до Товариства, а ні до справи. До речі, у третьої особи в ході обшуку «перевертні у погонах» вилучили всі особисті грошові заощадження. В ході обшуків було вилучено всю документацію у тому числі дозвільну та право установчу, майно та комп'ютерну техніку у тому числі і ту, що належить Товариству. Все майно було вилучено з посиланням на ухвалу слідчого судді Бориспільського міськрайонного суду Вознюка С.М. яка за нашою інформацією була одержана через оману слідчого судді, що нібито на підприємстві без дозвільної документації відбувається видобуток піску.
Вся ця історія може сміло стати такою собі главою у відношеннях «чесної поліції» та громадян під назвою: «Як „мають на увазі“ поліціанти ухвали суддів», чому так? Зараз поясню.
Більш ніж шість місяців представники ТОВ «ТВФ Г.АРТ» оскаржували дії поліціянтів та прокурорів в судових установах, мінялись слідчі, які з майном проводили якісь «слідчі дії», і так по колу.
Але, за черговою скаргою підприємства 18 жовтня 2017 року слідчий суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської обл. своєю Ухвалою №359/8054/17 зобов'язала старшого слідчого Бориспільського ВП Зінченко К.В. повернути тимчасово вилучене майно, з обшуку у третьої особи. Все. Здавалося б, крапка, але… з дивних обставин майно й досі не повернуте. Знову змінюються слідчі, які нічого не знають… та… знову замкнуте коло.
Дуже дивно, чому слідчі та інші особи не виконують Ухвал Суду? Чи є хтось за їхніми спинами хто «крутіше» Суду та Закону? Ці, та інші питання ми сподіваємось поставити тим, кого ми згадали у своєму дописі.

Наразі, справу, напевно у зв'язку із тим, що на думку «людей зверху» слідчі Бориспільської поліції погано шили справу «білими нитками», а підприємство надто ефективно оскаржувало дії поліції в суді, передали розслідувати в Головне слідче управління в Київській області.

Далі буде…

Журналіст ІА «Журналісти проти корупції»

Сухаревський Геннадій