llyKzgu597sRa7r.jpg

До журналістів Народного Інформаційного Агентства «Журналісти проти корупції» звернулася мешканка міста Коростень Житомирської області пані Оксана, та попросила журналістів розібратися в незрозумілій ситуації, що склалася у неї з роботодавцем в особі ПАТ «Коростенський хлібозавод».

Ось що вдалося з'ясувати: Трудові відносини між гр. Дмитрієвою О.О., та ПАТ «Коростенський хлібозавод», мали місце бути з 29.05.2015 р, коли вона була прийнята на посаду продавця продтоварів.

На ній і працювала успішно в фірмовому магазині №3, по вулиці Грушевського, 70, у м Коростень. Так було до звільнення, яке послідувало 14.02.2017 р. І вже 15.02.2017 р. вона знову працює там же, в тій же якості, але … Вже за договором,

як бачимо, дуже дивним папірцем без номера і з одними загальними фразами, але з підписом Генерального директора М.М.Іскра який в подальшому відмовився від свого підпису!

І ось тут і виникло питання:
А навіщо такі маніпуляції!? Звільнити по трудовій, щоб продовжувати працювати за Договором? Чи не дивно !? Ні. Не дивно, а навмисно!!!

З метою, обдурити державу і порушити трудове законодавство, переслідуючи свої, корисливі цілі, а саме, ухилення від податків, виплата меншої аніж встановлена заробітної платні та багато іншого.

Вивчивши матеріали, журналіст подав запит в ПАТ «Коростенський хлібозавод»,

на який отримав дивну відповідь від ПАТ «Коростенський хлібозавод». За підписом того ж Генерального директора М.М. Іскра.

Спілкуючись з юристом цього підприємства, ми попросили пояснити нам, як може так бути: людина не працює в фірмовому магазині №3 ПАТ «Коростенський хлібозавод», а на накладних за серпень, вересень і жовтень 2017 року стоять її підписи!? Як таке могло статися?

Юрист відповіді не дав, також на цеж саме питання нам не зміг дати відповіді та пояснень телефоном Керівник торгового відділу Стрельник Олексій Володимирович.

Щоб розвіяти всі сумніви в справжності підпису, ми порівняли підписи на накладних і підпис в паспорті – вони зроблені однією людиною.

Ось така от історія.

Підбивши підсумок, можна констатувати той факт, що ПАТ «Коростенський хлібозавод», грубо порушуючи Трудове Законодавство, обходячи податки, і позбавляючи соціальних гарантій своїх працівників, утримує їх без офіційного оформлення та мінімальної заробітної плати.

Звичайно ж, ми передамо результати нашого розслідування до відповідних органів для проведення заходів вже зовсім іншого характеру. А ми будемо, сподівається на те, що винні будуть покарані.

А журналісти ІА «Журналісти проти корупції», будуть пильно стежити за розвитком подій.

Далі буде.

Журналіст ІА «Журналісти проти корупції»
Геннадій Сухаревський.

http://pero.org.ua/rozsliduvannia/yak-odyn-kerivny...