«Свої медалі отримують оборонці східних кордонів України,» — говорить австралійський коментатор на весь світ. І за те, що на весь світ — окрема подяка нашим незламним Invictus Games: Team Ukraine.

20 медалей: 7 золотих, 10 срібних і 3 бронзових.

«Золото» взяли Сергій Ільницький (веслування на тренажерах), Олександр Бєлобоков (веслування на тренажерах), Олександр Гавриленко (пауерліфтинг), Богдан Оксентюк (легка атлетика — біг), Василь Омельченко (легка атлетика — біг), Майя Москвич (стрільба з луку), а також команда лучників у складі Сергія Шимчака та Андрія Усача і Майї Москвич.

«Срібло» у Олександра Бєлобокова (штовхання ядра), Юрія Дмитренка (легка атлетика — метання диску, і друга медаль за штовхання ядра), Олександра Зозуляка (стрільба з луку), Володимира Короля (2 медалі з плавання), Богдана Оксентюка (плавання), Віктора Шинкарука, (плавання), Євгена Олексенка (пауерліфтинг), Василя Омельченка (легка атлетика — стрибки у довжину).

«Бронзу» вибороли Володимир Король (плавання), Богдан Оксентюк (плавання), Денис Фіщук (велоперегони).

Але й за межами цих нагород було стільки звитяжної боротьби, стільки неймовірних, зворушливих моментів, стільки виступів, які вартували навіть більше, ніж перше місце для тих, хто вболівав. Переможці реально всі учасники. Вони перемогли ворога, обставини і себе самих.

Дивуюся Юрій Дмитренко, що мав ще час і сили ще й все описувати і ділитися емоціями.

Я тільки шкодую, що в добі лише 24 години, а в тижні лише 7 днів (хоча, як так хтось задумав, то так і має бути), і мені просто не вистачило часу зробити більше замальовок, зобразити кожного учасника.

Далі буде... Україна!

5bd391f854878.jpg

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2500046673...

Довідково: Змагання Invictus Games були засновані у 2014 році Принцом Гаррі. У змаганнях беруть участь поранені військовослужбовці та правоохоронці з різних країн світу. Українська збірна бере участь з 2017 року. При цьому українська збірна має одну важливу відмінність від інших команд: до неї входять представники не лише збройних сил, а й інших складових сил безпеки і оборони, в тому числі бійці добровольчих формувань, що було заздалегідь погоджено з Фундацією Ігор Нескорених.