Знайте, якщо сусід захопив частину вашого дому, отруїв вашого собаку, ґвалтує дружину і матір по черзі, а по потім ви йдете до нього ремонтувати паркан, чи заспівати під гітару на застіллі, чи у футбол побігати за його команду, то в Україні ваше ставлення до всього цього називається – поза політикою.

Де ж тут політика? Не бачите? От і я не бачу. А от наші представники шоу-бізнесу, спорту, різні діячі культури та мистецтв люблять прикриватись цим лозунгом. В тому, що Росія захопила частину України, тримає наших громадян заручниками по своїх тюрмах, постачає зброю і людей терористам, вони бачать політику.

І їде чергова пєвічка співати російським військам російську хвалу. І їйї не важливо, що ці війська вбивають українців, адже музика поза політикою. То нехай великі дяді там грають у війнушки, а вона співає, просто співає. Вона поза політикою.

А, наприклад, Анастасія Приходько популярною стала завдяки російській «фабриці зірок», у 2009 р. представляла Росію на «Євробаченні», а після початку війни туди ні ногою. Вона теж поза політикою. Бо війна.

Батьки отих 70-ти дітей, яких відправили в Росію на «навчання» (ага, Кісельов і Соловйов їм там історію Московії викладатимуть, — МЄ), теж поза політикою. Ну а чого, то ж діти, нехай трохи світу побачать і таке інше, і взагалі, треба розвиватись всесторонньо, братські народи, #онижедети, тощо. Їх батьки, певно, забули про Беслан, не думають, що після «навчання» їх діти можуть попросити, щоб їх врятували від страшних бандерівців, а росіяни ж не зможуть відмовити, бо рятувати світ від бандерівців – то їх історична місія. Плюс 70 потенційних заручників. Головне, що поза політикою.

І дійсно, в футболі, музиці, кіно, навчанні чи євроремонтах немає політичного підтексту. Ці сфери дійсно поза політикою, ну, доки, політики не починають використовувати їх у своїх цілях. Політики тут немає, але повинна бути громадянська позиція. У кожного вона своя, і кожен має на неї право. Якщо людина їде на заробітки до Росії, не важливо мести підлоги чи дерти горло на сцені, значить така її громадянська позиція. І не треба прикриватись поза політикою!

Поза політикою – це коли ти не агітуєш за чи проти якогось політичного діяча, партії, організації, тощо. Коли не ходиш на політичні ток-шоу у якості «експерта», коли не коментуєш у ЗМІ ті чи інші події у політичному житті України чи світу…

Але на запитання «Чий Крим?» ти повинен давати відповідь «Крим -Україна». Інакше, збирай речі і мандруй, позаполітик!