Мавпа з гранатою це смішно?

Скільки разів ми чули про «останні цугцванги», що Путіна скоро скинуть, про те, що Росія ось-ось загнеться від санкцій… І раділи, як діти…

І продовжуємо радіти, постити мемасики про томагавки і ножі в сра… кхм… спину.

А на Донбасі не припиняються обстріли, і кожного дня приходять сумні звістки про смерті і поранення. Зверніть увагу, що поранення на війні це не ножиком порізатись, а досить серйозні травми.

У нас, українців, є негативна риса: ми звикли радіти промахам супротивника більше ніж власним перемогам.

Ми радієм, що у Коломойського забрали «Приватбанк», що у Ахметова віджали шахти. Га, прокляті олігархи, отримали! І шо, стали багатше жить? Чи може Ахметов з Коломойським змінили свої принципи, і тепер не будуть олігархами?



Так і з Путіним і стерхдержавою. Ми радієм, що Америка висуває ультиматуми, що Трамп не їх і т.п. Нам смішні млинці з лопати, освячення «сатани» і ще багато речей, які здаються абсурдними, але все ж мають місце на території сусідньої держави. Але всі прорахунки і курйози аж ніяк не впливають на наші реалії.

А реалії такі: на сусідній з нашою країною території сидить мавпа з ящиком гранат, і кидає їх на нашу сторону. До мавпи долітають тільки мілкі камінці та пилюка від вибухів наших будинків, які спричиняють їх, хіба що, невеликий дискомфорт, з яким можна миритись задля продовження своєї гри. А спостерігачі, на чиїй території сидить мавпа, готові останню сорочку зняти, лиш би мавпа і далі кидала гранати.

Найбільша помилка у протистоянні — недооцінювати супротивника.