Антидержавницького «перевороту» у славетному Січовому краї не буде! Відбудеться очищення…

Увага політичних експертів прикута до ситуації в прифронтовій Запорізькій області. Нещодавно керівник регіону Костянтин Бриль оприлюднив кілька гострих політичних заяв і демонстративно поїхав у відпустку.

Серед прокремлівського угрупування Запоріжжя, вихідців з одіозної Партії регіонів, почалася тиха паніка.

Відповідно, виникло чимало «брудних» замовних статей у підконтрольній самі знаєте кому, «дуже вільній» пресі.

Спеціально для них варто передрукувати заяву Голови ОДА ще раз – для вдумливого читання:

«Не сумно жити в козацькому краю!

На рівень поганої свекрухи скотилися методи маніпуляції наших політиканів. Ви погано розумієте, що фінансуючи замовні статті у ЗМІ ви тільки підтверджуєте мої слова, щодо злочинних дій? Ваші заклики, до порушення порядку, встановленого Конституцією, насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, або захоплення державної влади і є підґрунтям до руйнування і розколу нашої держави!
Раз на рік пішов у відпустку і одразу журналісти поправляють: „не пішов, а втік“…

І це просто смішно! -зазначив К.Бриль у Фейсбуці, – Панове політики, я чудово розумію, що інформаційна війна, яка ведеться проти мене завжди була брудною. Проте прошу, хоча б не вигадувати дурниць і не шукати винного у власних злочинах.
Невже комусь дійсно віриться в те, що в деяких районах Запорізької області, а також обласному центрі триватиме саботаж роботи влади чи порушення Закону і це лишатиметься по за поглядом правоохоронців? Невже те що трапилось на 9 травня у Мелітополі, недавні події у Дніпрорудному, або свавілля у Токмаку, Енергодарі та Запоріжжі можна назвати „вигаданими приводами“?! Чи це просто звичка шукати винних у власних діях?

Не виключаю, що ви й самі вірите в те, що кажете. Тож поясніть хоча б собі: як так трапилось, що за два тижні до тринадцятої позачергової сесії Запорізької обласної ради в ефірах місцевих телеканалів опозиційні партії кричали „ґвалт, ми кошти розподіляти не будемо“! А власне в день сесії виявилось, що звістка про засідання застала вас зненацька і депутати „просто не встигли прийти“.

Панове політики, не витрачайте часу дарма. Я чудово розумію те, що нині коїться в Запоріжжі та області. І не збираюсь залишити регіон напризволяще!»

Ряд аналітиків, активістів, волонтерів дохідливо пояснили суть слів Голови ОДА – фактично антиукраїнські, пропутінські сили в області, кинули демонстративний виклик представникам державної влади стратегічного регіону, через власні фракції в облраді, райрадах, міськрадах, великі приватизовані оточенням Януковича промислові підприємства, саботуючи ініціативи ОДА, блокуючи бюджетний процес, загострюючи соціальну напруженість, влаштовуючи провокації…

Сподіваються через проплачені акції «протесту» почати хаос і неконтрольовані агресивні дії. Що може стати спланованим актом проголошення якоїсь ЗНР і відповідно, «гуманітарну» допомогу озброєних «ввічливих зелених чоловічків» з сусіднього Криму і так званої «ДНР». Ми це вже пройшли…

Для країни, де три роки йде війна – то реальна загроза, що межує зі зрадою!

-Сьогодні особливу увагу журналістів привертає заява про злочин проти національної безпеки та чинної конституційної влади. Нині це звернення вже направлено на адресу Президента, Генерального прокурора та голови Служби безпеки України. Хочу наголосити, що крапку у цих питаннях мають поставити правоохоронці, а не політики.- зазначив Костянтин Бриль в ефірі 5 каналу. – Проте в будь-якому разі, не можемо допустити в Запорізькій області дестабілізації та захоплення влади. І своїм першочерговим завданням я вважаю: оперативно реагувати на виклики, які виникають в нашому регіоні.

Тоді ж, експерти спрогнозували початок масштабної правоохоронної «зачистки» області від відвертих антиукраїнських «прихватизаторів» та одіозних корупціонерів, які і досі залежні від Москви, десь на кінець серпня-вересень.

Залишилося дочекатися повернення Голови ЗОДА К.Бриля з відпустки і першої заяви. Це сталося у символічному місці – біля погруддя Кобзарю.

«Напередодні Дня Державного прапора та річниці Незалежності України поклали квіти до погруддя Шевченка.
Тарас Григорович – один з наших видатних пращурів, які боролися за Україну. Не забуваємо і Володимира Великого, Богдана Хмельницького, Михайла Грушевського та багатьох інших. Саме завдяки їхньому прикладу ми ніколи не здавались на шляху до незалежності. І нині не дозволимо зламати українську єдність». – заявив Голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль

Окремо запоріжці вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто віддав життя в боротьбі за сьогоднішню незалежність на Сході України.

Нині Запоріжжя готується до свята.

Почекаємо, хай трохи спаде спека…

Віктор Тригуб, редактор журналу «Нова Січ»