В Україні в слід за пенсійною та медичною реформами, стартувала молочна реформа! УРА!

Згідно з домовленостями, які підписала наша країна в рамках Асоціації з ЄС, домашнє молоко і вироби з нього (сир, сметана та ін.) — повинні були зникнути з продажу вже з 1 січня цього року. І, хоча терміни повної заборони молока з приватних подвір'їв відсунули до 1 липня 2018 року, в рідних селах вже переполох.
Домашнє молоко покриває 75% потреб українців в цьому продукті, так що його тотальна заборона може стати проблемою не тільки для селян, а й для пересічних громадян.
Згідно із домовленостями нашої країни з ЄС, з липня цього року вступає в силу пункт, що прописує вимоги до заготівельника на переробку і продаж молока. Відкритої заборони на домашні продукти там немає. Але, в класифікації відсутнє саме поняття молока «другого класу», до якого зараз належить левова частка продукції з приватних подвір'їв.
Як пояснює Асоціація виробників молока, основними критеріями, які відрізняють сорти молока один від одного, є загальна бактеріальна забрудненість, кількість соматичних клітин і кислотність продукту. Відповідно, чим нижче сорт, тим менш чисте і менш стерильне молоко потрапляє на стіл до споживача, не кажучи вже про наявність в ньому поживних речовин.
На сьогоднішній, день вся молочна сировина в нашій країні поділена на чотири сорти. Наприклад, сорт «екстра» передбачає загальну кількість бактерій до 100 тис./см3, «вищий» сорт — до 300 тис./см3, «перший» — до 500 тис./см3, а «другий» сорт — до 3 млн/см3.
Тобто, «бабусине» молоко другого сорту містить в 30 разів більше бактерій (в тому числі і небезпечних для здоров'я людини), ніж продукт «європейського класу».

А, ТЕПЕР ШО Ж БУДЕ:
1. Якщо з ринку зникне домашнє молоко, наші переробники зіштовхнуться з жорстким дефіцитом сировини, а ціни на нього зростуть. Відповідно, подорожчає і вся молочка в роздріб.
2. Розпочнеться активний імпорт молочної сировини з Польщі та Прибалтики, зокрема з Литви. Зараз ЄС сильно стримує виробництво молока в цих країнах, щоб не обвалити ціни на європейському ринку. Тому поставки сировини до нас були б вигідні, як для Євросоюзу в цілому, так і для польських і литовських фермерів.
3. Крім того, зросте кількість кустарних нелегальних переробників, яких і зараз чимало!
4. Про контрабанду, то Я взагалі мовчу...

До слова, щоб ви зрозуміли. Українська молочка — і так до ЄС не доходила. А, ось зубожілий від реформ нарід, який вже і так не взмозі купити шмат твердого сиру — буде або жерти сою або контрафакт із Польщі.
Для чого це зроблено?
Оце вам приклад справжньої євроінтеграції: перетворення України на дешевий ринок збуту, сировинний придаток і багато-багато рабської робочої сили!!! Вітаю!


правозахисник Дупак Валентин Германович