Грудень, ура, таки дочекалися. Кращий місяць для службовця у році. Місяць корпоративів!

Про них ми марили ще у вересні — скоріше би! Корпоратив — наш відчайдушний карнавал, на якому колеги, перевтілюються таки у «живих» людей, здмухуючи із себе пил сірих робочих буднів. Чоловіки, нарешті, сміливішають, а дівчата не заперечують!

Про багатьох красунь, до того ви чули лише: «Ні, вона зовсім неприступна, навіть не думай». Але, хто думає на корпоративах? Спершу танок, потім другий, потім поцілунок під час третього танцю, а потім ви вже летите удвох на таксі назустріч снігу, місту і любові.

А, на ранок прийшовши на роботу, здалеку підморгуєте «неприступній» дівчині, а вона ласкаво посміхається…

Для інших, корпоратив стане моментом «відкриття» для колег своєї справжньої натури, чи прихованої краси.

Хтось знайде його досить нудним, а хтось прокинеться із відчуттям, що взагалі його не запам'ятав…

Ми взагалі, проводимо на роботі ЦІЛУ третину свого життя, а вдома: дивимося серіали, жуємо сосиски і ходимо в пом'ятих халатах. Для роботи ми «наряджаємось» ніби новорічна ялинка, фарбуємося і худнемо. (ну, добре, я не фарбуюся, але наряджаюсь). Наші товариші по службі — головні люди нашого життя. Ми не бачимо кращих друзів роками, та й, чи потрібні нам ці друзі з їх проблемами? А, колеги — вони кожен день. Можна сміятися над Машею з її ліловими стрілками під очима і фривольно розстебнутою блузою, але вона сидить навпроти вже третій рік, і нікуди від неї не подітися.

Робота — це наш бал. Щоденний вальс з дев'яти до шести. Голосніше оркестр, заграй нам Вівальді!

Нами всіма править – любов, і робота тут не є виключенням. Всі її шукають, всі її чекають. Особливо жінки. Тому, що більшості ніде і ніколи. І в один прекрасний день він з'являється, прекрасний князь, з нахабною посмішкою і викруткою в руці. Айтішник. Або, інший князь, в акуратному костюмі із бізнес-планом в руці. Менеджер. Або, ще якийсь, фіндиректор, коучер, маркетолог, консультант, сммщік, да хоч стажер. Він кидає погляд на блузку Маші, а в серці іншої спалахують ревнощі: «Ей, красунчик, а я?». Може, не такий вже він і красень, але будемо раді тому, що дають. І, ось вона вже із ним разом обідає, ось йде разом з роботи, ось, нарешті, він зважився і просить номер її телефону. А, якщо не наважився? На це, і є корпоратив! Місце зустрічі змінити не можна.

Головне, у цій передноворічній круговерті зрозуміти — чого ти насправді прагнеш? Краще, аби отриманий результат не був для тебе несподіванкою. Потрібно старатись лишити лише приємні відчуття і спогади від короткого неформального часу проведеного із колегами.

Скоро, скоро прекрасні корпоративи. Пінні келихи, заграє кров, спалахнуть нові романи. Полетять конфетті і серпантин, полетять до біса туфлі і репутації. Оце – щастя, товариші! Оце — блаженство, панове.