Стосовно нових ініціатив монобільшості.

1) Відкрию новообраним страшну таємницю. Перш ніж ускладнювати життя малому та середньому бізнесу, яке і без того наповнене складностями, його потрібно вивести з тіні на сонце, а не навпаки.

Це дуже просто робиться податковими стимулами, державними програмами, розвитком можливостей та кредитними програмами.

А коли влада впроваджує щось для малих підприємств та підприємців, що жодним чином, від слова «ніяк», не є корисним, то люди або поїдуть, або оберуть зручний для себе спосіб існування, прихований від фіскалів.

До того ж, ініціативу з касовими апаратами більшість підприємців 45+ ще прекрасно пам'ятають. Її свого часу позбулись і забули, як страшний сон.

Але комусь знов прийшло викопати цього небіжчика часів Кучми. Але той хоч створив єдиний податок та полегшив людям життя, а ці поки що, не зважаючи на обіцянки, його лише погіршують.

2) Непомітно якось пройшов новий закон, який оптимізує отримання забудовникам дозволів на будівництво, введення в експлуатацію і оце ось все. Звучить красиво, але по факту закон знімає з них обов'язок платити місцевим громадам гроші на розвиток інфраструктури. А це, до речі, сотні мільйонів в бюджет лише для Харкова.

Тобто фактично, за один день роботи, монобільшість позбавила міста значної частини бюджету, погіршила життя малому та середньому бізнесу, але подарувала щастя забудовникам.

#зробилинасразом, як і обіцяли.