Останнім часом деякі сили створюють інформаційний шум навколо посади голови Харківської обласної державної адміністрації. Свої апетити на крісло не скривають ані мер міста, який, звісно, мріє про повернення повної влади над регіоном, ані представники пасивної до нього опозиції, що під час парламентських виборів, як партія, канули в Лету.

І це не дивно.

По-перше, регіон багатий на можливості.

По-друге, серйозний фундамент для розвитку політичної кар'єри.

По-третє, більшість проектів або вже реалізовано, або процес їх реалізації вже закладений, і тому особливих зусиль, на їх думку, робота вимагати не буде. «На всьо готовєнькоє», як кажуть.

Плюс, з вибором нового президента з'явилась чудова можливість в'їхати в новий кабінет на хайпі про необхідність зміни минулої влади.

Але давайте розберемось.

Особисто я, як харків'янин, чудово пам'ятаю всіх губернаторів області та результати їхньої роботи. І якщо порівнювати, то нинішня команда зробила більше ніж усі попередні разом взяті.

Почнемо з головного та найболючішого. Дороги.

За останні 5 років ми побачили нечуване – капітальний ремонт доріг. Тобто, якщо раніше все просто латали аби як, то сьогодні покриття замінюється повністю з використанням більш-менш сучасних технологій.

Харків – Охтирка, Чугуїв – Ізюм (до Донецької області), Чугуїв — Куп'янськ – Мілове, Харків – Мерефа – Лозова – Павлоград, Харків – Охтирка, окружна дорога в Лозовій, реконструкція мостів та ін..

Плюс нове покриття почало з'являтись у невеликих селах та містах, які асфальт не бачили з часів комуністичного режиму.

Подібні місця, до речі, дуже залежні від існування дороги. Це не тільки можливість відвести дітей до школи чи добратись на роботу. Фактично, це питання виживання, адже в час повені, наприклад, жодна швидка не зможе добратись по болоту до людини.

5d3745cdca065.jpg


До речі, про швидкі.

Декілька років тому, злочинна влада та «доктор-смерть» Супрун запровадили програму будівництва нових сільських амбулаторій, які відкривали мешканцям сіл доступ до якісного медичного обслуговування.

Тобто, якщо раніше людина мала брати ноги в руки та якимось чином добиратись до райцентру навіть для банальних аналізів, то сьогодні сільська амбулаторія, яких до кінця року в області буде 30 штук, дозволяє забезпечити мешканців всім необхідним.

І це не тільки діагностичне обладнання та авто. В амбулаторії розташована квартира для лікаря, який зможе цілодобово реагувати на виклики.

5d37460478586.jpg


І ще трошки про медицину.

Тут навіть довго розписувати немає потреби. Просто замисліться про важливість цих речей: Будівництво нового онкоцентру, капітальний ремонт лікарень та відкриття в них нових відділень для професійної допомоги.

Близько 30 об'єктів, де зупинився час з моменту виходу першого українця у відкритий космос, нарешті побачили інвестиції в серйозне оновлення.

5d3746205ed98.jpg


Хочеться згадати про освіту.

Ви часто бачите, як в Україні будують нові школи?

Я – ні.

Здавалося б, що це нормально в країнах, де держава піклується про освіту власних громадян, але раніше ми були свідками лише того, як для економії бюджетних коштів влада закривала черговий освітній заклад.

Але зараз подібна практика залишилась в недалекому минулому «долара по 8», а співробітництво обласної влади з головними кабінетами країни дозволило не тільки побудувати, а й капітально відновити старі дитячі садочки та школи.

5d3746328f575.jpg


Інклюзивність.

Взагалі-то, це те, що хочеться винести окремо. Чому? Тому що про дітей з інвалідністю в контексті розвитку їх здібностей, реабілітації, допомоги та освіти розмовляли виключно в межах забутих богом спеціалізованих інтернатів.

Система, яка не змінювалась десятки років тільки зараз отримала сучасний вигляд та відкрила двері у нормальне життя для діток та їх батьків.

Подібних центрів, які формально називаються «інклюзивно-ресурсними», в області відкрили 29 штук. Плюс 24 окремих кімнати, які існують за межами таких центрів.

До речі, все це стало можливо також і завдяки співробітництву обласної адміністрації з Благодійним фондом Порошенка.

Але, звісно, злочинним, бо Медведчук не сидить.

5d37464626453.jpg


Соціальні проекти.

Дуже важливий розділ у моєму лонгріді. Адже будь-хто з нас та наших близьких може опинитись у такому становищі, коли без серйозної допомоги шансів його здолати дуже мало. І тут хочеться відзначити квартири для родин переселенців та багатодітних сімей.
Так, цього ще дуже недостатньо, об'єм замалий, але початок покладено і надалі, я сподіваюсь, програма покриє всіх. Хоча, я розумію, що до цього ще далеко.

5d374658b645a.jpg


6 Фізкультурно-оздоровчі комплекси:

sayt-3-2200x1467-5b9b.jpg


Але насправді, можна писати тут дуже довго, адже є ще проекти «Енергія світла», програми реконструкції водогонів та енергомереж, нові котли для освітніх закладів та лікарень, шкільні автобуси та багато чого іншого.

І все це, прямо під носом у Росії та ОРДЛО.

І на мій власний погляд, ми маємо про це писати якомога частіше.

Чому?

Тому що подібні речі – наші козирі у відповідь на російську пропаганду про «все погано в Україні».