За всіма останніми буремними подіями непомитною лишилася одна ситуація — президенту Зеленському нагадали про його обіцянку піти у відставку. І поцікавилися — коли?

Історія така.

24 травня, майже зразу по обранню у президенти, Зеленський звільнив з посади члена Нацради з питань телебачення і радіомовлення Володимира Горковенка. Звільнив, відмінивши указ президента Порошенка про призначення. Горковенко в боргу не залишився і оскаржив указ Зеленського у суді.

Перше рішення суд ухвалив ще в грудні 2019 р. І от щойно, Велика Палата Верховного Суду визнала, що Президент не мав права звільняти осіб шляхом скасування їх призначення. Рішення унікальне тим, що створює прецидент для всіх інших випадків, коли президент звільняв з посади, відміняючи указ про призначення. А такі є — і вельми резонансні.

Суд недвозмістовно поставновив — президент Зеленський брутально порушив закон.

18 квітня 2019 р. в ефірі каналу "1+1" кандадат Зеленський заявив: «Якщо я коли-небуть у житті порушу закон, я піду сам».

60acbd511593e.jpg


Щойно, 21 травня Володимир Горковенко і адвокат Станіслав Кунявський сходили до офісу президента, аби нагадати голові держави про його обіцянку, і поцікавитися — коли чекати заяву про відставку?

Відповіді, наразі, не отримали. Певно — Зеленський ДумаЄ. Поігруючи на роялі...