Волонтерська спільнота Inform-Napalm і ГО «Антикорупційна сокира» опублікувала нове розслідування щодо втручання громадян України у вибори президента США у 2020 р. Я не буду переказувати деталі і докази – посилання внизу тексту. Але своє захоплення висловити мушу. Справді складається чимало пазлів.

Почнемо з кінця. За що США наклали санкції на депутатів Деркача і Дубінського? За те що 20 листопада 2019 р. саме ці нардепи оприлюднили інформацію про нібито легалізацію сім'єю Януковича $7,4 мільярди через американський інвестфонд, близький до Демпартії США. Ще раніше Деркач заявив про корупцію пов'язану з компанією "Burisma Group" (де працював син чинного президента США, Хантер Байден) і про те що генпрокурора Шокіна нібито відправили у відставку під тиском Джо Байдена.

Інформація тоді, що називається «не злетіла» з кількох причин. Перша – сталося це вже після скандалу з розмовою «Зеленський – Трамп» і заклики нардепів аби Зеленський і Трамп об'єднали зусилля з розслідуванням, виглядали неоковирно. Друга – інформпривід був негідний західної преси. Проте.

От тут звертаємося до даних розслідування Inform-Napalm та ГО «Антикорупційна сокира». Саме після тої прес-конференції тему "Burisma Group" підхопив Шарій, який виступив підсилювачем – відповідний ролик набрав 600 тисяч переглядів. Треба враховувати що, по-перше, Шарій не блогер-одинак, кожен хто знає нюанси ведення відеоблогу, розуміє – там працює команда потужністю в солідний інформцентр. А це – чималі розходи невідомого походження. По-друге – аудиторія Шарія це в тому числі російськомовні громадяни США. По-третє – за Inform-Napalm Шарій пов'язаний з Деркачем через доньку останнього з якою товаришує дружина Шарія, плюс – Деркач не раз висловлював симпатії до Шарія.

Шарій і надалі продовжував роздмухувати тему "Burisma Group" — як блогер і як експерт. І от коли аудиторію було достатньо розігріто, з'явилися «плівки Деркача».

19 травня 2020 р. депутат Деркач оприлюднив записи, де люди з голосами схожими на Байдена і Порошенка «обговорювали заміну генпрокурора Шокіна». Далі події розвивалися з дивовижною стрімкістю. Того ж дня у ВР було заявлено про створення тимчасової слідчої комісії. Того ж дня Генпрокуратурою було порушено кримінальну справу про «державну зраду». Характерно, що з'явилася справа майже о півночі – нечувана працездатність для ГПУ. Далі – більше, бо наступного дня відбулася заздалегідь запланована прес-конференція президента України Володимира Зеленського. На прес-конференції Зеленському було поставлене питання щодо кримінальної справи. Поставив його не будь-хто, а ведучий телеканалу «НАШ» Назар Діордіца (псевдонім – «Макс Назаров»). Зеленський відповів в тому сенсі, що займатися справою мусять правоохоронні органи. І от ця заява президента України стала приводом для цитування всією світовою пресою.

Навіть New York Post и Washington Post вийшли з заголовками, що президент України закликав до розслідування записів. Тему активно розкручували той самий Дубінський, який дав велике інтерв'ю згаданому Максу Назарову, а з ним – телеканали депутата Казака (нині під санкціями), Коломойського та Оксани Марченко. Нарешті колишній заступник голови АП часів Януковича Андрій Портнов оприлюднив алгоритм з притягнення Порошенка до кримінальної відповідальності «за державну зраду». Очевидно, кожен крок справи, де фігурував Байден коментували б ЗМІ США. Знайомства з Дубінським Портнов ніколи не приховував.

На початку літа 2020 р. все це було потужним ударом по Демократичній партії США. Але нині ситуація змінилася. Деркач потрапив під санкції ще восени. Дубінський з компанією – щойно. Відомо, що санкції ці – не останні. Очевидно, всім учасникам перфомансу травня 2020 року зараз час хвилюватися – наступними в санаційному списку опинитися можуть вони. Юстиція у США діє повільно – але неухильно.

https://informnapalm.org/49948-shesterka-derkacha-...