Додивився виступ нардепа Ар'єва на брифінгу. Сказати, що я в шоці — це не сказати нічого. Якщо ви помітили — я ніяк не коментував історію з вагнерівцями — з багатьох причин. Бо Бутусов для мене — не авторитет. Бо забагато питань до тої історії. Проте зараз...

Стає очевидно — операція з заманювання «вагнерівців» до України справді була. Так, можливо деталі виглядали якось інакше — існує чимало способів посадити літак що летить над нашою територією. Проте. Операція була. І чорт забирай, українські спецслужби МОГЛИ її провести. Згадаймо про Цемаха вивезеного з окупованих територій. Згадаймо «апалчєночку», яка як з'ясувалося кілька років працювала на українську розвідку. І це не єдині приклади.

Так, операція з затримання вагнерівців — була. А відтак — СБУ і ГУР БРЕХАЛИ!!! Хто міг примусити керівників спецслужб брехати аж так — дужмаю очевидно. А відтак — виникає питання, через кого інформація про операцію були злита і чому вагнерівців — спеців з ведення реальної війни, а ніяк не вуличних мордобійців — чому їх затримали білоруси з подільшим поверненням Москві?

Нардеп Гео Лерос назвав голову ОПУ Єрмака агентом ГРУ Росії — а що як він сказав чисту правду? Де реакція президента Зеленського? Чи розуміє президент, що поділяє відповідальність якщо Єрмак справді виявиться винним?

Очевидно, Верховна Рада МУСИТЬ створити тимчасову слідчу комісію і розібратися — що сталося і чому операція була зірвана? Бо правду — не сховати. Те, що в руках опозиції опинилися ці документи, чітко пояснює ЧОМУ російські посіпаки в оточенні президента Зеленського не можуть розвернути Україну в бік Москви — тому що реально чесні офіцери СБУ, ГУР, Прокуратури, ДБР та інших (ті які уже воювали за Україну і уже ковтали сльози і гризли лікті коли ховали убитих друзів), ці офіцери не мовчать і передають інформацію патріотичні опозиції.

Правду — не заховати. У ВР два вибори — або створити ТСК і розібратися, або — стати співучасниками без перебільшення ДЕРЖАВНОЇ ЗРАДИ.

Окремо хочу сказати ботам-єрмакодявкам — тим які все ще вважають себе патріотами і переконані що борються за українську справу. Ви знаєте, ідеться про вагнерівців, що убивали на Донбасі наших пацанів і дівчат. Ідеться про потвор дотичних до убивства наших десантників у ІЛ-76 біля Луганського аеропорту. Вони гуляють на волі, бо хтось злив деталі операції Москві. Тричі подумайте перш ніж виправдовувати ТАКЕ. Ви ж не відмиєтеся потім — не сумнівайтеся.