Укрзалізниця оприлюднила фінплан. Така відверта і нахабна явка з повинною — це щось нове. Від фінплану просто смердить корупцією. Витрати на сировину і обслуговування рухомого складу проти 2019 р. зросли на 83%!!! Це — на тлі падіння в світі цін на нафту.

Витрати дизпалива на УЗ оцінені у 53,7 кг на 10 тис км, при тому що у вщент корумпованій Росії — 28 кг. Заявлений тариф на електрику на чверть (!) перевищує середньозважений за січень-червень. Все це на тлі того, що УЗ планує ЗМЕНШИТИ обсяги перевезень на 6,9%.

Натомість адмінвитрати планується збільшити на 57%. Ну, правильно — Сіроже «Квартирному» Лешенко треба ж з чьогось велику зарплатню платити?! Не даремно ж в правлінні УЗ засідає!

До всього цього — вишенька на тортак. Про це ще не пише преса, але троє працівників УЗ, з якими щойно довелося говорити, розповіли що на їхньому підприємстві проходять масові скорочення працівників. Вам все зрозуміло?

Нагадаю. За президента Порошенка Укрзалізниця ВПЕРШЕ за багато років стала прибутковою. А потім люди зробили владою «просто хороших хлопців». І зараз «хороші хлопці», держпідприємство зроблене прибутковим за Порошенка розкрадають мов пацюки комору. Бо якщо от ці, до речі — офіційні показники фінплану УЗ НЕ ознака масштабної корупції — я не знаю що таке взагалі ознаки корупції. І де реакція НАБУ, САП, ДБР?

Агов! Розкажіть тепер нам про Кононенка, про Гладковського, про смотрящих? Зрештою — про що говорити? Наш народ так ні чорта не зрозумів, і знову з натхненням готовий голосувати за акторів «бо хлопець він — хороший!»

У всьому світі люди знають, що хороших політиків і управлінців не буває за визначенням — бо безгрішні тільки янголи божі, а гріхи політиків знаходять і відкривають цілі колективи. Але. Результати дають не «чесні та непорочні», результати дають професіонали. Гарні управлінці. Організатори і менеджери. Тому на Заході у владу обирають «кращіх з гірших» і категорично не вірять «просто хорошим». Схоже Україна мусить роками обпікатися на «просто хороших хлопцях», аби збагнути цю просто істину. Укрзалізниця — приклад.

УЗ нещодавно була прибутковою. А потім у владу обрали «хороших хлопців». «Нові обличчя». Тих хто «хакнули країну». Вони продовжують «хакати» тобто — ламати. Нічого іншого вони не вміють.