Родини Небесної сотні, активісти і військові зробили різку заяву щодо призначення колишнього адвоката екс-президента Януковича Олександра Бабікова заступником голови ДБР: «Після такого призначення може бути не тільки поховання справ Майдану, а ще й перекваліфікація і перегляд досягнень революції гідності. Фактично — це реванш».

Того ж дня журналісти «WATCHDOGS.Розслідування» оприлюднили результати експертизи, зробленої канадським експертом з голосового аналізу Штеваном Паушаком, згідно яких голос з записів на Телеграм-каналі «Трубу прорвало», це голос екс-очильника ДБР Романа Труби. Це в свою чергу означає, що всі кримінальні переслідування ДБР проти п'ятого президента України Петра Порошенка здійснювалися на замовлення Офісу президента Зеленського, а конкретно – його голови Андрія Богдана. Простіше. Ідеться не про кримінал – а про банальну політичну розправу, яку чинна влада здійснює руками контрольованих нею силовиків.

Зв'язок між двома подіями – прямий. Роман Труба позбувся посади керівника ДБР після дострокового його звільнення з посади в межах реформи ДБР. Обов'язки голови ДБР наразі виконує Ірина Венедиктова, екс-депутат ВР від фракції «Слуга народу» і колишня радниця президента Зеленського з правових питань. Тобто – людина самого Зеленського.

Під час останнього обміну військовополоненими, російській стороні були передані колишні службовці підрозділу МВС «Беркут», яких звинувачували у вбивствах Небесної сотні під час Революції гідності. Адвокат родин Небесної сотні Євгенія Закревська тоді заявила чітко – цей обмін фактично зупинив розгляд справи про розстріли на Майдані, позаяк заочне судочинство означає розгляд справи з самого початку: «А це означає ніколи взагалі ніяк».

Звертає на себе деталь – про плани ДБР в часи керування ним Труби, дуже гарно був обізнаний екс-заступник голови адміністрації президента Януковича Андрія Портнов. Своїх планів щодо учасників Революції Гідності Портнов навіть не приховує: «Порошенко заявил, что Портнов начинает преследовать героев Майдана… Вы правильно распознали наш курс. Рано или поздно вы будете разоблачены и осуждены, вместе со всеми своими так называемыми героями…». Результати експертизи точно вказують через кого Портнов міг встановити зв'язок з керівником ДБР – через Андрія Богдана, колишнього помічника Портнова у Верховній раді.

І от, першим заступником поки що тво голови ДБР призначено колишнього адвоката Віктора Януковича. Конфлікт інтересів – очевидний. Взагалі незрозуміло, в країні що – більше юристів не лишилося крім пов'язаних з одіозними особами? Голова ОПУ – екс-адвокат Коломойського, заступник голови ДБР – екс-адвокат Януковича… Венедиктова уже заявила, ніби її перший заступник не буде дотичний до розслідувань справ Майдану, бо це ніби виключно її парафія. Але віриться у таке дуже важко. Виток інформації по справах до оточення Януковича тепер – дуже ймовірний.

Тим більше, що й з призначенням Бабікова також не все гаразд. Екс-нардеп і експерт з економічних питань Тетяна Острікова в ефірі каналу «Прямий», щодо цієї історії заявила: «Ми бачимо імітацію конкурсу. Але результат і тих конкурсів, і цього конкурсу однаковий – призначення своїх людей». На сполох б'є й чинний нардеп від фракції «Голос» Олександра Устінова – Бабіков свою адвокатську діяльність припинив за день до оголошення конкурсу на посаду, тоді як за законом він мусить це зробити протягом 3-х днів після обіймання посади. Очевидно, Бабіков знав що заступником голови ДБР його призначать обов'язково. Це в свою чергу, означає що колишнього адвоката Віктора Януковича в керівництво ДБР призначили цілком свідомо, знаючи хто це і з певною метою.

Якою метою? Знаєте, кожна дуже складна ситуація завжди має дуже просте пояснення. І пояснення це назвали як раз таки родини Небесної сотні. Це реванш.

Мій телеграм-канал: https://t.me/dragonspech