Ви звернули увагу на дуже цікаву деталь? Щоразу як ЗЕкоманда робить щось, що викликає обурення суспільства, наближені до влади блогери та телеграм-канали зразу ж починають апелювати до дій президента Порошенка. «Формула Штайнмайєра? А от Порошенко!» «Мінські угоди? А от Порошенко!» «Президентський законопроект по децентралізації? А от у Порошенка!»

Ситуація на перший погляд – маразм повний. ЗЕкоманда такими заявами по-суті підтверджує, що головним своїм противником вона бачить п'ятого президента Петра Порошенка. Саме його вона розцінює для себе як найбільшу загрозу – тому й згадує весь час. Пригадуємо відсоток взятий партією «Європейська солідарність» на виборах – а тепер уявімо, що відчуває слухаючи такі апеляції до Порошенка, виборець наприклад Медведчука або Тимошенко? Нардеп Олексій Устенко мені на ефірі на «4-му каналі» заявив, що Порошенка підтримують 2-3% населення України – то чому ж до тих 2-3% аж така увага?

Ну де логіка, шановні? Якщо певний законопроект виносили в часи Порошенка, він викликав опір суспільства і тому його не прийняли – який сенс виносити законопроект знову і волати при цьому «а от за Порошенка!»? Хіба виборці Зеленського голосували за те, аби отримати «Порошенка-2»? Може простіше було залишити Порошенка оригінального?

Знаєте, що цікаво? От я в принципі, не відмовився б від ситуації, якби Зеленський виявився б продовжувачем справи Порошенка, впроваджував би ті самі реформи, і виходив би на певний результат. Я переконаний, сам Петро Олексійович за таких умов можливо підставив би плече ЗЕкоманді (звісно, якщо та згодилася б отримувати допомогу від «посіпак бариг і мародерів» — вони ж так нас називають?). Але.

Лихо як раз в тому, що ЗЕкоманда робить чимало того, що робив Порошенко, але в рази гірше за нього. Обмін полоненими? ЗЕкоманда повертає ключового свідка по збиттю малайзійського «Боїнгу» і псує стосунки з Нідерландами. Зовнішня політика? Одною необережною фразою Зеленський стає героєм гумористичних шоу на американському ТБ, а своєю переговорною політикою руйнує коаліцію союзників України у Європі. Економіка? Зеленському не відкрутитися, нинішній уряд цілковито його висуванці – у Порошенка не було монобільшості, йому доводилося домовлятися і йти на компроміси. Дірок в бюджеті, таких що доводиться згортати бюджетні програми, за Порошенка не спостерігалося. Кадрова політика? Пригадую одне лише ім'я – Арсен Аваков, міністр МВС. Політика щодо ФОПів? Замість виконувати пункти програми кандидата в президенти Зеленського В. А., міністр економіки на ФБ вопрошає: «Що нам робити з ФОПами?», а монобільшість у ВР ускладнює ті деталі роботи підприємців, які за Порошенка навпаки – спрощували. Тощо і тощо.

Знаєте кого мені нагадує ЗЕкоманда за таких умов? Вони мені нагадують молодиків, які отримали по спадку розкішний маєток і тепер його старанно прогулюють. І виправдовуються на рівні дитячого садка. «Меблі виносимо? А попередній власник теж бувало, виносив» «Гульбенимо в маєтку? А попередній власник теж бувало, гульбенив». Тощо. Вони не примножують спадок. Вони – капостять. Інакше – не вміють.

А реальність проста. Дорвавшись до керування державою дилетанти Зеленського в підсумку примушені робити те само що робили за Порошенка – виходу іншого нема, бо й Порошенко діяв часто не за власним бажанням а відповідно до жорстокої реальності. Але все те, що робив до них Порошенко, ЗЕкоманда робить як дилетант – тобто набагато гірше. Результат ми бачимо наочно. Нові й нові борги. Падіння виробництва на 7,5%. Дірка в бюджеті. І це – лише початок.

Інакше й бути не могло. Коли до влади доривають капосники – на досягнення сподіватися марно. Лише на капості.

Мій телеграм-канал: https://t.me/dragonspech