Декілька тижнів українське суспільство жадібно споживало цей медовий слоган. Бо в ньому приховано стільки солодких сподівань та принадливої фінансової халяви.
І ось, ось вони, ці вибори – вже поряд. Вже пішов зворотній відлік часу до старту першого акту української виборчої трагікомедії.
Рядові агітатори закінчують роботу, звертають намети й стають в чергу за обіцяною халявною винагородою.
До речі, скільки я не допитувався про розмір преміальних – ніхто не розколовся. Всі мовчать як партизани… бо вони нібито «волонтери».

До речі – чи не пора закінчувати оцю дурну гру в українське волонтерство? Може досить дурити самих себе?

Передвиборча агітація – це робота і треба не піднімати істеричний ґвалт, а треба платити людині за таку роботу встановлену конкретну чи договірну суму!

Хіба комусь не зрозуміло що волонтерства – в його класичному вигляді – в Україні нема! Бо класичний волонтер – це альтруїст, це людина подвижницька.
У нас же, волонтер – це запопадливий прохач та збирач подаянь, і коли закінчуються подачки – то зникають і наші волонтери!

Але то таке… Перейдемо до аналізу шансів основних претендентів на вихід в фінал великої політичної гри…
В психології є таке поняття як «зворотній ефект».
Тож, як людині психологічно стійкій, незалежній від медійних навіювань, мені доволі тяжко втюкати провокаційні маніпулятивні побрехеньки продажніх соціологів.
Особливо коли такі брехливі «соціології» розповсюджують заангажовані ведучі, експерти та політтехнологи подібні до цибульок, таранів, медведевих чи тарасиків – то я розумію наскільки їхні оцінки агресивні та неправдиві.
Бо навіть сліпому очевидно те, як ці медійні гавкуни відпрацьовують подачки хазяїна і грають на поляризацію суспільства.
Як на підкинутій їм хазяїном валютній скибці, такі «експерти» розмазують останки своєї совісті…
-----------------------------------------------------------------------
Тож, тьху на цих... нехай жують свої срібляники.
Ми проведемо свій незааганжований, об'єктивний аналіз нинішньої передвиборчої ситуації. До речі – починаючи із виборів Кравчук-Кучма – я жодного разу не помилився в своїх прогнозах!
--------------------------------------------------------------------
Для перемоги в першому турі треба набрати від 12 до 15 мільйонів голосів. При такій фантастичній кількості кандидатів – це практично неможливо!
Тобто, оцінювати перспективи всіх-всіх кандидатів немає потреби. Бо для виходу в фінал треба набрати від 4 до 5 мільйонів голосів.
Такий результат теж доступний лише небагатьом із претендентів. Візьмемо всього декілька фаворитів із широкого спектру українських національних симпатій, вистроїмо цих осіб по алфавіту і розберемо їх на частини)))

Тож – Бойко, Гриценко, Зеленський, Кошулинський, Ляшко, Порошенко, Тимошенко…

Бойко – лівий фланг… Те, що після візиту Бойка в Москву, його шанси вийти в фінал підросли – безсумнівно. Частина лівого електорату відійде від Вілкула, Ківи, Мороза… і посилить Бойка на півтора-два проценти. Як мінімум 2.5-3 мільйона голосів він може набрати...

Гриценко – центрист… Він теж може мати ті ж самі 2-3 мільйона голосів і все залежить від прихильності тих виборців, які в останню хвилину одумаються і відійдуть від Зеленського, Порошенка, Сушка чи Ляшка…

Зеленський – лівофланговий бутафорний центрист.
Діапазон набрання ним голосів значно роздутий соціологами. Бо його електорат вкрай нестабільний і може вивести Вову або відразу в другий тур, або ж може із страшним тріском провалити.
Тобто – в результаті він може набрати і 4-4,5 мільйона, а може лише півтора-два)))

Кошулинський – правий фланг.
Після об'єднання правих сил значно посилив свої позиції, але в зв'язку з тим що Свободою була провалена організаційна робота в східних та північних областях має розраховувати тільки на західні – Тернопільську, Івано-Франківську, Львівську та частково Київ… Його ядерний електорат – від 1,5 до 2,5 мільйона голосів. Руслан може розраховувати на те, що після осінніх виборів в Верховній Раді появиться сильна фракція ВО Свобода…

Ляшко – радикальний пустогон незрозумілої орієнтації))) Втратив майже половину свого електорату в зв'язку з тим, що постійно грався в піддавки із Порошенком.
На нинішніх президентських виборах Олегу практично нічого не «світить»! Він повинен робити радикальні висновки, бо може на майбутніх парламентських виборах вже не мати навіть своєї фракції в Верховній Раді…

Порошенко – такий же помпезний брехун з контраверсійною поведінкою. В голові суцільна візантійщина – думає одне, говорить друге, а робить третє…
Класичний популіст, томосоносний демагог та марнославець, який спить і бачить себе в імператорській короні. Можливо в російській…
Буде мати стабільну підтримку від бюрократичного держапарату в розмірі приблизно одного мільйона голосів і мільйона підкуплених ним «однотисячників». Тобто без фальсифікацій може набрати тільки від 1,5 до 2,5 мільйонів, що для виходу в другий тур буде замало…

Тимошенко – більш правофлангова ніж лівофлангова центристка з соціальним напрямком діяльності.
Ядерний електорат Юлі складає від 2,5 до 3,5 мільйонів. Практично забезпечила собі вихід в фінал, але їй треба вкрай добряче попрацювати на цих виборах щоб захистити свої голоси…
Бо Петро добре знає що його чекає в разі перемоги Юлі. Його практично не лякають ні Бойко, ні Зеленський, ні Ляшко. І на мій погляд, він буде робити все щоб завадити перемозі Тимошенко…
-----------------------------------------------------------

Тож, підсумовуючи – за рахунок стабільності електоральних симпатій, найкращі шанси на вихід в фінал мають Тимошенко та Гриценко і примкнувший до них, Зеленський!
Але ж як відомо — третій завжди лишній... Тож, як на мій погляд, фінальному тандему Гриценко-Тимошенко може завадити хіба що якийсь нераціональний комічний вибрик Володимира Зеленського.
Або ж технологічні виборчі маніпуляції та оперативні ЦеВеКашні фальсифікації від пана Порошенка…

…ставлю ставки і проти поширення прогнозу, не заперечую…

29.03.19