Попри те, що я серйозно сприймаю загрозу від пандемії коронавірусу, і підтримую введення карантину, запроваджені урядом заходи вважаю абсолютно неадекватними.

По-перше, вони неконституційні. Кабмін перевищив свої повноваження, грубо обмеживши права та свободи громадян, вводячи обмеження актами КМУ без оголошення надзвичайного стану. Такі обмеження, як заборона мирних зібрань, загрожуватиме можливою узурпацією влади або, наприклад, підписанням документів, які міститимуть капітуляцію у війні з Росією. Активісти небезпідставно підозрюють владу у подібних планах.
По-друге, вони не роблять суттєвого внеску в протидію поширенню коронавірусу, а зачасту просто позбавлені елементарної логіки, як наприклад заборона гуляти в парках родинами, які живуть в одному приміщенні, чи зобов'язання носити при собі документи, адже ідентифікувати особу в масці за фотокарткою буде неможливо, а вимагати в особи зняти маску — буде порушенням карантинних заходів.
По-третє, вони непродумані та юридично невизначені, адже зрозумілого визначення громадських місць вони не містять, що дозволятиме поліції тлумачити положення постанови на свій розсуд, а це, у свою чергу, поруч із досить високими штрафами, містить в собі корупційні ризики.
По-четверте, запроваджений карантин завдає суттєвого удару по нашій економіці, при цьому немає адекватних заходів, які б послаблювали податковий тиск на підприємців та якимось чином змогли би компенсувати отримані від вимушеної бездіяльності збитки. Запроваджені заходи, на мою думку, недостатні.
Навіщо взагалі вводяться карантинні заходи? Щоб локалізувати осередки зараження та убезпечити групи ризику. Карантин не завадить поширенню інфекції, лише уповільнить її. Тож, чи прораховувались збитки та загрози від запровадженого карантину? Чи не будуть вони більшими від самої пандемії? Як виглядає, цього ніхто не робив і робити не збирається.
Я вважаю, що для протидії епідемії влада повинна була б передусім забезпечити масове тестування всіх, хто прибував із країн, охоплених епідемією. Їх необхідно було в обов'язковому порядку відправляти в обсервації. Карантинні заходи необхідно було запроваджувати передусім для груп ризику — тобто для людей старшого віку. Рано чи пізно, але карантин доведеться скасувати, і владі слід готуватись саме до цього, готуючи лікарні та медиків.