Рябошапка вважає злочинне угруповання Януковича вигадкою Луценка, – Горбатюк

24/10/2019 03:15

СЕРГІЙ ГОРБАТЮК. ФОТО: РАДІО СВОБОДА

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка вважає організоване злочинне угруповання президента-втікача Віктора Януковича вигадкою колишнього очільника ГПУ Юрія Луценка.

Таку заяву в ефірі Радіо НВ зробив Сергій Горбатюк, звільнений 23 жовтня з посади начальника управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури.

«З перших днів Рябошапка зайняв таку позицію, що злочинної організації [Януковича] немає, „на нашу думку, це вигадка Луценка“, – такі фрази казали», – заявив Горбатюк.

Він зазначив, що відповідні підозри були спрямовані Януковичу і тодішньому керівництву країни, зокрема, ексміністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, колишньому генпрокурору Віктору Пшонці, колишньому прем'єр-міністру Миколі Азарову та його заступнику, на підставі зібраних слідчими доказів.

«Такі заяви [про відсутність ОЗУ Януковича] є, і робляться кроки для того, щоб цю [ланку розслідувань] зруйнувати. Я казав: „Якщо ви хочете не бачити ознак злочинної організації, вважаєте, що це якась вигадка — будь ласка, там є 5000 томів, читайте, виписуйте докази і виносьте постанову про закриття кримінального провадження“», – заявив ексначальник управління спецрозслідувань.

Своє звільнення Горбатюк пов'язує з «небажанням Генеральної прокуратури» розслідувати справу про злочинну організацію Януковича, оскільки «зараз при владі є особи, які працювали у той самий час у Кабінеті міністрів». Він також додав, що деяким із них можливо повідомити про підозру.