В Україні є партії повернення до минулого.

Партії збереження минулого.

Партії покращення минулого.

В Україні поки що немає партії майбутнього.

Партія майбутнього:

- не виходить із домінуючих в суспільстві цінностей, а апелює до цінностей майбутнього — довіра, інновативність, відкритість, даріння, співтворчість.

Заявляє цінності і слідує цим цінностям

- пропонує зростання економіки не в 2%, а в 3 рази; пропонує не покращення умов жебрацтва накшталт підвищення мінімальної платні, або субсидій всім, а шлях до економічного прориву, хай і через тимчасові складнощі

- бере відповідальність на себе, а не на попередників

- не апелює до «житниця», «радянська система освіти», «індустріальний потенціал», а пропонує роль України майбутнього в світі

- і головне: закохує суспільство у мрію — і веде шляхом цієї мрії.

Партія майбутнього має не шукати шляхи наздоганяння Польщі і розвиненого світу. Розвинений світ також стоїть на перехресті, нехай і на вищому рівні.

Партія майбутнього бере на прапор стратегічне бачення омріяної України майбутнього і демонструє шлях. А взявши владу — кожним кроком наближує це майбутнє.

В світі роботів, які створюють і навчають роботів, в світі штучного інтелекту, друку органічних матеріалів, підкорення Марсу, зайвої старої ліквідності і нової фінансової системи, дешевої альтернативної енергії — вже запізно покладатися на паттерни економічного зростання 20 сторіччя.

В партії майбутнього не бояться виглядати мрійниками. В партії майбутнього говорять про країну-стартап, про залучення успішних мрійників світу для творення нової економіки, нової системи освіти, нової системи державного управління.

В партії майбутнього розуміють, що в майбутньому немає партій. І через те, що в майбутнє без партій має привести партія, в партії майбутнього свідомо відмовляються від особистих амбіцій і позиції «я знаю краще» на користь консолідації і довіри.


Картинка: http://www.buzzhunt.co.uk/