Сьогодні розпочинаю серію цікавих постів про те, як мільйонери – нардепи збагачуються за рахунок державного бюджету шляхом отримання компенсації на винайм житла. За червень 172 нардепи отримали компенсацію за винайм житла, при тому, що більшість з них мають фінансові можливості і купити квартиру і будинок. Почнемо з початку списку, який оприлюднено на сайті Верховної ради України.

Відкриває список депутатів без житла Амельченко Василь Васильович, «Радикальна партія». «Радикали» настільки опікуються долею простих людей, що Василю Васильовичу доводиться винаймати квартиру в свого ж помічника. До слова, в електронній декларації про доходи за 2017 рік Амельченка В.В. зазначена квартира на праві оренди, загальною площею 55 кв. м. Власник — громадянин України Пукір Олександр Петрович. Саме він і є помічником нардепа. Дружина Пукіра О.П – Пукір Юлія Генадіївна, була кандидатом на члена Рахункової палати України. Згідно з її електронною декларацією, її чоловік володіє лише однією квартирою в Києві, загальною площею 74,5 кв. м. Отже, квартири яку вказує Амельченко В.В. в своїй декларації як орендовану в принципі немає у власності його помічника.

Але не варто забувати про талановитих родичів народних депутатів. Так як нерідко буває, що в українській родині поряд з талановитим чоловіком є жінка, яка надихає його на нові звершення. Дружина Амельченка В.В. стала справжньою музою, та надихнула чоловіка так, що той заробив грошей в сукупності близько 10 млн. грн. Ця цілеспрямована жінка і сама не залишилась осторонь, і працюючи Начальником відділу бухгалтерського обліку, звітності та організаційної роботи в Департаменті фінансів Чернігівської ОДА спромоглась купити квартиру в 2017 році в Києві за майже 900 тис. грн.

Враховуючи, що в 2017 році Амельченко не вказав дружину в декларації, то з сумом констатую, що, ймовірніше, вони розлучились. Досить підозрілим є факт, що 15 червня 2018 року колишня дружна Альменченка купила квартиру в Києві за майже 1 млн. грн. І все б добре, якби вона не мешкала в Чернігові.