Відразу скажу — я зараз не буду оцінювати посадові рішення міністра оборони, бо не знаю детально тих ситуацій. Лише скажу трохи про його «істеричність», як висловився ведучий.

Хто не в курсі, популярний журналіст, Сергій Іванов, запросив популярного міністра оборони, Андрія Загороднюка, на інтерв'ю. В якийсь момент Андрій сказав що «не бачить сенсу продовжувати» і пішов собі, а Сергій повідомив своїх читачів що «міністр оборони — істеричка».

Так от, по-перше — зазвичай, люди домовляються про мету і правила до початку і не змінюють до кінця. Міняти ціль та правила посеред гри це шахрайство і нормальна людина далі грати не буде.

По-друге, що до «істерички». Уявіть собі, що журналіст Іванов прийшов до цирюльника Петрова оновити зачіску. Раптом він бачить що майстер почав розмішувати фарби. Іванов, звісно, хоче прояснити ситуацію і каже Петрову що, власне, він хотів просто трохи вкоротити волосся, а той йому «все норм, не турбуйтесь, не звертайте уваги». Іванов трохи напружується, але лишається сидіти в кріслі. Йому там щось майстер робить, начебто все ок. Тут бац, на голову Іванову виливають склянку фарби...

І щось мені підказує, що журналіст Іванов, як клієнт цирюльника Петрова, миттєво стане дуже невдоволеним клієнтом. І навряд чи він лишиться сидіти в кріслі, хіба що знепритомніє. Й, в найкращому випадку, Іванов дуже делікатно висловить Петрову своє невдоволення. Як в старому анекдоті:

- Рядовой Петров, неужели ты не видишь, что твоему товарищу на голову падают капли раскаленного олова?!

І піде звідти.

А цирульник Петров почне всім казати, що Іванов «істеричка».

Я вважаю, що запрошуючи Андрія, Сергій мав би відразу попередити його про свої наміри та як він бачить правила гри. Щось на кшталт:

- Пане Андрій, є кілька «гарячих» тем, в яких ви виглядаєте крадієм. Пропоную прийти до мене на інтерв'ю. Правила такі: я вас буду вас питати про подробиці тем і намагатись з відповідей скласти такий пазл що ви допомагаєте красти з бюджету, зловживаєте посадою і навіть буду прямо звинувачувати у шахрайстві.

А ви пробуйте доводити що ви «не верблюд».

А я це подам так що ви викручуєтесь.

Моїй аудиторії дуже сподобається.

І якщо міністр оборони на таке погодиться, а потім піде посеред процесу, то це одна справа.

Але тут ситуація інша.

Судячи з відео, Андрій Загороднюк сподівався своїми відповідями допомогти людям зрозуміти що шахрайства не було. Бо не все що крякає, плаває та літає є качками, навіть якщо дуже схоже на те. І якщо адекватні люди дізнаються про подробиці, то вони зможуть побачити справжню картину замість тієї, яку їм нав'язують. Може не таку цікаву, не таку «гарячу», але справжню.

І коли Андрій зрозумів що мета і правила у Сергія інші, що його, як міністра оборони, журналіст намагається втягнути в шоу «Доведи що ти не верблюд», то він спочатку спробував прояснити ситуацію, а потім просто пішов звідти. На мій погляд, це не зробило його «істеричкою».

І знаєте, я думаю, що журналісту Іванову навіть не спало на думку попередити міністра Загороднюка про свою мету і свої правила. Тому що насправді це не уникальні правила журналіста Іванова. Нехтувати об'єктивністю заради рейтингу, на жаль, є нормою для багатьох ведучих.

https://ukrblog.com.ua/ia-bachyv-rizne-ale-minstra...