Ми звемо його #КОД — #КиївОчимаДемАльянсу. Десь підсвідомо хочеться вірити: якщо закриєш очі і сильніше уявиш собі красивий, зручний та щасливий Київ, все так і буде. Якщо підібрати правильний образ, розгадати правильні слова, Київ стане іншим.

Без варварських забудов, що рвуть київську землю на шматки, немов коштовне хутро. Без міських вулиць, підземних переходів і площ, які не поєднують, а роз'єднують людей. Без дахів, які взимку розстрілюють бурульками, а влітку готові поцілити шматком історичної цегли прямо в голову. Без швидкісних доріг, які перебігаєш, немов дика тваринка, хвилюючись за власну безпеку і мерщій ховаючись в безпечне місце. Без неосвітлених шляхів додому від зупинок, без тротуарів об які зручно ламати ноги, без лисих дніпровських схилів, в які забудовники ставлять свічки, немов за упокій мого рідного міста.

Але це Київ, яким його бачить мер та його заступники, це Київ, який кияни сьогодні отримали та з яким миряться.

58fe5ae347cd7.jpg

58fe5aefbbe6c.jpg

Наша команда переконана: кияни заслуговують значно більшого. Ми вирішили поділитися з вами нашою мрією. Нашим безпечним і комфортним Києвом, втіливши його в проекті #КиївОчимаДемАльянсу. Коли ділишся чимось хорошим, його стає більше. Картинки #КОДу схожі на будиночки у грі SimCity.

В дитинстві це було так просто — будуєш своє ідеальне місто, як ти його уявляєш, всі інструменти перед тобою на панелі керування. Тут буде магазин, тут зроблю тротуар з лавкою, тут поставлю клумби і майданчик для дітей, пару кліків мишкою — готово, можна жити. У реальності все довше, але цілком можливо: навчитися на прикладах світових міст, увімкнути логіку, фантазію і залучити фахівців для реалізації.

58fe5b056d153.jpg

58fe5b0cde018.jpg

Щоб показати, яким може бути інший Київ, ми обрали першу локацію — частину «конюшини» біля метро Позняки. Звільнили простори для виходу з метро і підходи до зупинок автобусів. Зберегли торгівельні площі, але задіяли стандартизацію, тож простір не виглядає як МАФо-Шанхай. МАФи мають мати однотипний «фірмовий» вигляд, а площа лишається чистою і справедливо поділеною між усіма користувачами.

#КиївОчимаДемАльянсу — проект, пропущений крізь призму наших цінностей, знань та уявлень про щасливий Київ. Нам дуже важливо почути вашу думку. Адже місто — це великий консенсус, якого нам усім разом вдалося досягти. Незабаром ми представимо наступні локації в інших районах Києва. Обіцяємо, вони будуть несподівані та небанальні.

58fe5b21011e5.jpg

58fe5b290b1b0.jpg

Київ очима ДемАльянсу — проект-мрія, та ми всерйоз налаштовані її реалізувати, як тільки здобудемо владні повноваження. Якщо вам близькі наші погляди та ідеї, разом ми зробимо Київ містом, в якому хочеться жити. Жити довго і щасливо. В реальному Києві, а не комп'ютерній грі чи красивій картинці. Досить ігор. Час втілювати мрії в життя.

Висловити думку про проект простору біля метро Позняки.

Дізнатися більше про проект.