Неважливо, хто ви, важливо, як вас покаже Інтер.

Нам так комфортно жити в паралельній реальності. В цій реальності Бойко і Рабінович — невдахи, смішні мемогенератори. В цій реальності ми ведемо неспішні затишні холівари в соцмережах, щодня на нову тему. В цій реальності ми бойкотуємо чемпіонат світу на кістках, пишаємося військовими й волонтерами, дивимося Майкла Щура, ходимо на Атлас та ставимо фото на підтримку українських політв'язнів. І все було б навіть нічого, жити можна. Якби не одне «але».

Ця наша реальність нескінченно-нескінченно мала. Вона як жовто-блакитний візерунок чашки на столі в одній з кімнат офісу на двадцять п'ятому поверсі бізнес-центру в багатомільйонному російському мегаполісі. Вона — як останній вільний безкоштовний лежак на одеському пляжі в липні чи єдина випадкова проукраїнська думка в голові Олега Царьова.

А що ж коїться в іншій реальності, що займає решту територій? А в іншій реальності ваші дідусі й бабусі дивляться 112 канал і голосують за Вадима Рабіновича. В іншій реальності Опоблок Юрія Бойка набирає 6% в грудні 2017 і 8,5% в травні 2018. А ще є За Життя Мураєва-Рабіновича з їх 8%. І є Інтер, якому Нацрада з питань телебачення і радіомовлення продовжила ліцензію ще на 7 років. Нацрада, з якої показово звільнилася Ольга Герасим'юк. Інтеру, який транслює без коментарів і ремарок промову путіна, піарить успіхи ФСБ і рекламує російський чемпіонат, який ми тут у фейсбуці бойкотуємо. Інтеру, який показує концерт до 9 травня з «вулицями українських міст, які називають іменами фашистських злочинців».

5b530c39c4796.jpeg

Інтеру, який сьогодні змонтував зразково джинсовий сюжет про протест під Н К Р Е К П. Який зміг в унікальний спосіб розповісти про FirtashGate, не показавши ні прапорів Демократична Орда, ні спікерів, ні нещадно обліплену наліпками будівлю, ні навіть волинку, за неї особливо прикро. Натомість показав якихось «неизвестных, которые вели себя неадекватно». Що ж, від каналу Фірташа це неабиякий комплімент. Редактори Подробностей нашвидкоруч придумали меседжі для організатора бабусь на «мітинг за 100 грн», адже сам він їх не спромігся з себе вичавити, що добре видно на стрімі, та й узагалі плутав прізвища, події, вимоги, адреси, підмет, присудок, альфу, омегу. В якості експерта в сюжет Інтер покликав «уважаємого», що часто буває на 112 каналі і вже на перших рядках видачі в гуглі «согласен с Медведчуком». З Фірташем, як виявилося, він теж согласєн.

5b530c5a28de5.jpg

І все це свято життя буде можливим, допоки у Фірташа лишатимуться гроші на утримання Інтеру. А гроші зараз він збирається брати зі схеми з облгазами і новим кодексом газотранспортної системи України, розписаної Anton Shvets: https://bit.ly/2usbRgm

5b530c6d48f28.png

Не дати ухвалити цей кодекс потрібно до 1 серпня. Потім у телеканалу Інтер значно збільшаться бюджети, а у ватних кандидатів і партій зростуть рейтинги. І тут немає сенсу пікетувати сам канал, для якого це додаткова реклама та зручний образ жертви. Є сенс слідкувати за грошима і ламати мільярдні схеми власника каналу. Такі як затверджений НКРЕКП новий газовий кодекс Фірташа, що набуде чинності 1 серпня. І це важливо. Можливо, зараз це найважливіше, що може бути. Інакше нашою реальністю дуже скоро стане те, що з такою охотою телеканал Інтер транслює «мільйонам людей перед екранами телевізорів» по всій країні. Ніч темна і сповнена жахів:https://bit.ly/2mCzv5H

5b530c83b5e6d.png