Наш океанський гуру змістів захотів - Володимир Олександрович змісти почав продукувати, як просили. Ресторан з Більдом, Расмуссеном та Квасневським надихнув, чи може хтось з Ізраїлю зателефонував — невідомо, але кандидата поперло у відомому напрямі — в Telegram. Точка-тире крп. Що там у вас впр? Корупція окл! Терміново двкрп:

— Забезпечити зпт,

— Скасувати зпт,

— Забезпечити зпт,

— Позбавити зпт,

— декриміналізувати зпт,

— Збільшити зпт,

— Перенести зпт,

— залучити зпт,

— Ініціювати крп.

О, моя молодість! О дискотеки, веселі дівчата і вино на Трухановому острові нудні звітно-виборчі збори!

Лісапета винаходити, як виявляється, не потрібно, бо «просто політичної волі ніколи не було». Тепер вона є, і носій волі примусить працювати буржуїв — ми ж їм винні, а не вони нам, хай відробляють. «Забезпечити реальну незалежність всієї ланки антикорупційних органів, а саме: антикорупційні органи мають формуватись через незалежні міжнародні конкурсні комісії». Десь вони сидять на фестивалі КВН у Брюсселі, байдики б'ють, от ми їм роботи і підкинемо. А потім на питання «А де результати Ситника (умовно)???» весело відповідаємо «Ааа етоооо вапрооос к комиссссии, которая єєєго виибрала!»

«Скасувати недоторканість» — судячи з всеохоплюючого лаконізму, схоже, всіх і усю. Мовчіть, коли вам стануть на ногу чи ламатимуть двері вашого офісу. Все, недоторканих у нас не буде.

«Забезпечити чесне та справедливе судочинство через створення міжнародного Вищого економічного суду, позбавлення суддів посади у разі прийняття неправосудних рішень». Високому суду Лондона та Арбітражному інституту Торгової палати Стокгольма капець, не потрібні. Щоправда, у мене, як не-юриста і не-випускника Криворізького економічного інституту виникає питання — а хто буде оцінювати рішення суддів? Це ж якась кваліфікаційна комісія має бути, теж міжнародна і Вища? А вона звідки візьметься? А хто лишатиме суддів посади? Це ж потрібен якийсь міжнародний Вищий Президент? А переможця «Греммі» він зможе заодно призначати?

«Позбавити силові структури невластивих функцій (ініціювання справ та розслідування економічних та фінансових злочинів) та формувати їх виключно через незалежну міжнародну конкурсну комісію». Силовикам не пощастило, їм виділять лише одну комісію. Призначати комісі буде аж до дільничих поліцейських та таємних агентів СБУ. Всіх під юпітери та телекамери!

«Максимально декриміналізувати економічну діяльність, а саме карати економічно та адміністративно економічні порушення, підтянугавати під сурову відповідальність посадові особи, які висувають штучні претензії до бізнесу». Тут поки намагаюсь розшифрувати новий для мене термін підтянугавати, бо не може бути помилки у такому важливому документі. Це ж не протокол аналізів «Євролабу».

«Збільшити суворість покарання для державних службовців через підписання згоди на добровільне позбавлення служби та через введення додаткового покарання у вигляді конфіскації всього майна та довічної заборони обіймати державні або місцеві посади, ввести заборону суддівських рішень щодо виходу під заставу». Короче, заступаючи на державну службу, людина дає згоду на те, що вона може колись забажати з цієї роботи піти. Мабуть зараз якось інакше, я ніколи не наймався на державну службу. А от конфіскація усього майна за добровільний вихід зі служби — річ конче необхідна, бо (фанфари):

«Максимально залучити громадян до викривання корупції через винагороди». Ваш конкурент по тендеру, пишучи після свого програшу заяву на вас, мусить бути зацікавленим не менше, ніж громадянин І.В.К-ий, пишучи заяви про корупційні дії громадян Р.Л.А-ва, В.М.П-ка та Д.В.Ф-ша. До речі, після «Переносу „держави у смартфон“ на це і паперу витрачати не потрібно буде. Посто скористуєсь додатком.

Тим же Telegram-ом Володимира Олександровича.