1-го лютого 2016 року, французький телеканал "Canal+", у вечірньому ефірі, показує пропагандистскький, антиукраїнскький фільм режисера Поля Морейро, «Маски революції». Українська громадськість вибухає праведним гнівом. Тисячі обурених громадян пишуть гнівні коментарі на офіційній сторінці "Canal+", та сторінці даного фільму. Реагує також і офіційний українский дипкорпус.

21-го лютого 2016 року , в день роковин розстрілу «Небесної сотні», коли Україна поминає жертв трагічних подій на Майдані, польський телеканал TVN24 показав у програмі «Ева Еварт» скандальний французький фільм «Маски революції».

Стрічка показує події на київському Євромайдані як бунт радикалів-націоналістів; фільм сповнений алюзіями на провідну роль США в українських подіях дворічної давнини, натякає, що російська анексія Криму мала підстави та була закономірною.

Реагує також і офіційний українский дипкорпус.

Цьогож дня, Шеф-редактор телеканалу «Інтер» і громадянка Росії Марія Столярова в прямому ефірі жорстоко образила Небесну Сотню.

Під час прямого ефіру з Майдану Незалежності журналіст телеканалу спілкувалася з родичами загиблих в лютому 2014 року активістів. Голос за кадром, який належить Столяровій, перервав трансляцію зі словами «Ну-ка давайте закінчуйте цю х*йню».

Українська громадськість вибухає праведним гнівом. Тисячі обурених громадян пишуть гнівні коментарі на офіційній сторінці каналу «Інтер».

22-го лютого у мережі зявляється відео з Майдану, де махрова ватниця, та «запутінка», не боячись закликає вбивати солдат ЗСУ, називає їх вбивцями, а загинувших активістів Майдану фашистами та «бєндєравцамі». І це не де-небудь на площі Леніна в Донецьку, це на Майдані, окропленому кровью патріотів.

Виходячи з усього цього, в мене виникає декілька питань до влади:

1. Коли ми побачимо дієві кроки, щодо захисту інформаційного поля України?

2. Коли Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення почне нарешті реагувати на відвертих українофобів, що з екранів загальнокраїнських телеканалів пропагують «кремлівські ідеї»?

3. Коли нарешті буде прийнятий закон, що дозволяв би позбавляти громадянства осіб, котрі виступають проти України, як один з способів боротьби з «запутінською» наволоччю?

Чому українець, по закінченню двох років після Майдану, повинен відчувати цей дискомфорт у свої власній державі?