Нещодавно з подивом натрапив у фейсбуці на тези «Порошенко, зупини війну», «Пішли під АП вимагати в Порошенка припинення війни». І транслювали ці тези деякі знайомі та друзі. Зав'язався срач, і не один. В результаті — кілька анфрендів.

А ситуація, насправді, складна. З одного боку я сам не палаю любов'ю до теперішньої української влади, зокрема до Порошенко. Як на мене в нього є багато недоліків, помилок як у президента та головнокомандуючого. Пустих обіцянок, серед яких під час президентської кампанії використовували і «Зупинити війну», яка тоді ще, правда, не розгорілася настільки. Хай це буде на совісті Петра Олексійовича та його політтехнологів.

629b9fe9a3-310103.jpg

Однак, вимога від нього зараз припинення війни — це підміна понять. Якщо ми визнаємо, що в Україні зовнішня агресія, то вищеназвані заклики мають бути адресовані іншій людині на «П». Або на «Х», кому як зручніше.

Від Порошенка, та всієї української влади можна вимагати або перемоги, або капітуляції. Що таке «припинення війни» я взагалі не розумію. Адепти «припинення війни», або прихильники Мураєва та Савченко (з їхніми «услышать Дамбас» та «Саші привіт»). І ця стаття не для них. Або не є їхніми прихильниками, але завдяки тонким маніпуляціям та незадоволенням владою грають на полі капітулянтів та прихильників «особливих статусів».

А треба лише чітко розставити крапки над «і». Від влади можна, навіть треба вимагати підвищення обороноздатності, зміни формату переговорів, боротьби з корупцією, послаблення тиску на бізнес, прозорості тарифів, сприяння розвитку культури врешті решт. Від влади на різних рівнях, не тільки в президента. І покращення в цих сферах дасть серйозний поштовх для перемоги в головах людей, в тому числі тих, які досі моляться на СРСР, Януковича та «долар по вісім». І сприятиме перемозі у війні, бо капітуляція мене геть не влаштовує.

Але якщо я чую вимогу «Порошенко зупини війну» — залишаю за собою право підозрювати таку людину у, як мінімум, нерозумінні, що війна в нас не громадянська. Що ідеологи війни живуть «за порєбріком».
-------------

Хочете допомогти дітям в зоні АТО та військовим? Звертайтесь до мого друга Олега Піротехніка. Перевірена людина. З ним ми часто їздемо разом. Олег їздить в АТО регулярно, мінімум двічі на тиждень, в різні міста, до різних підрозділів , завжди по суті. по реальних потребах.

4149 4978 5466 2642 Абрамычев Олег, Приват банк

Разом до перемоги!