Кінець 2017 року.

Новини останніх днів.

- Засновника ХНР Апухтіна в Харкові звільнено. Він прямо в залі суду кричить «Смерть украм».

- Один з організаторів численних побиттів Євромайданівців у Харкові, а саме тодішній губернатор Михайло Добкін почувається добре і заявляє, що балотуватиметься на посаду президента.

- Т. зв. «диктаторські закони» 16 січня, прийняття яких призвело до перших жертв на Грушевського, віднині не являються диктаторськими. Ну, як би й не було цього. Конституційний суд так розтлумачив.

Розумієте, 4 роки минуло. Для антигероїв тодішніх подій все вляглося. Нових внутрішніх ворогів нам успішно нав'язали (Саакашвілі, Соболєва, Квартиру Лєщенка, — потрібне підкресліть). А справжні вороги, справжні колаборанти і агенти, ті хто безпосередньо розв'язував війну спокійно сидять в радах, займають посади в структурах МВС та Прокуратури і крок за кроком повертають собі минулий рівень впливу. Вже майже повернули. І варто сказати, що чинна влада не дуже й опирається. Скажімо так — закриває очі, не виносить сор з ізби, проходить повз, мовчки погоджується... Авось минеться. Авось не помітять. Авось забудуть. А як згадають — ми ще кілька грузинів депортуємо. Буде про що поговорити народним масам у фейсбуках. А партнерів по бізнесу і політиці не чіпайте! Бо Мішу Добкіна знають багато років, Або от Шуфріча, чи Медведчука. З ними по старій пам'яті завжди можна домовитись.

А нащо тут ці новачки під ногами? Єврооптимісти, грантожери та інші незрозумілі люди? От їх і будемо лайном обливати. Ну не Кернеса ж, не Труханова ж, людоньки добрі... Це ж свої!

Але кому я про це кажу? Хіба хоч 10% моєї аудиторії в ФБ це визнає? Звичайно ж ні. Прибежуть певні знайомі і незнайомі люди в коментарі, накидають стандартне «Знову зрада?», «Ти нічого не розумієш!», «А де Лєщєнко гроші взяв?», «Війна в країні, не розгойдуйте човна!» «Хто, якщо не Порошенко?» — і побіжуть собі далі писати коментарі!

Звісно, можна не помічати всього цього. І жити в зоні комфорту, вчергове кажучи про безвіз та інші здобутки.

Нагадаю лише, що безвізу, через тиск на антикорупційні органи, нас можуть позбавити. Є такий механізм.

Не забудьте коли будете пити каву, і про все це поговорити.